KESK dört koldan yürüyüşünü başlattı, polis Taksim'e ‘yasaklı' dedi

17 Ağustos 2013
KESK dört koldan yürüyüşünü başlattı, polis Taksim'e ‘yasaklı' dedi

KESK'in Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine ve AKP-Memur Sen uzlaşmasına karşı dört koldan harekete geçti. İstanbul'da polis KESK'lileri Taksim'e sokmadı, kalkanlarla müdahale etti.

KESK, AKP ve Memur-Sen'in kapalı kapılar ardında uzlaştığı Toplu İş Sözleşmesi'ne ve emekçilerin haklarının bir kez daha gasp edilmesine karşı dört koldan Ankara'ya geliş eylemini başlattı.

Mehmet Ayvalıtaş-Ali İsmail Korkmaz Yürüyüş Kolu, Edirne ve Tekirdağ'da basın açıklamaları gerçekleştirerek İstanbul'a ulaştı. İstanbullu KESK'liler de yürüyüş kolunu karşılamak üzere Taksim Meydanı'nda bir araya geldi.

‘Taksim eylemlere yasaklı bir meydandır'

Taksim Meydanı'nda buluşan KESK'lilerin önü polis tarafından kesildi. Polis amiri KESK temsilcilerine "Taksim Meydanı eylem ve gösterilere kapalı bir alandır" dedi. Kamu emekçilerinin ısrarcı davranması üzerine polis grubu kalkanlarıyla Fransız Konsolosluğu'na kadar sürdü. Kısa süren saldırı sonrasında kamu emekçileri oturma eylemine başladı. Bir süre oturma eyleminin yapılmasının ardından basın açıklamasına geçildi.

Basın açıklamasında ilk sözü alan Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, hizmet ettikleri devletin çocuklarını öldürmesine ve tutuklamasına tepki gösterdi. Ayvalıtaş, KESK'e destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

KESK adına konuşan Ali Berberoğlu da toplumun tüm ezilen kesimlerini kamu emekçilerinin mücadelesinde yanında olmaya davet etti. Berberoğlu, Memur-Sen ve AKP'nin oyununu bozma çağrısı yaptı.

Metin Lokumcu Yürüyüş Kolu da Hopa'daki basın açıklamasıyla hareket etti. Rize ve Trabzon'a giden kamu emekçileri, kentlerdeki açıklamalarda da mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

KESK'in dört yürüyüş kolu İstanbul, Trabzon, Diyarbakır ve İzmir'de forumlar gerçekleştirecek.

Sendika.Org

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…