Polis Armutlu halkının barikatını aşamadı

14 Temmuz 2013
Polis Armutlu halkının barikatını aşamadı

Abdullah'ın ölümünün 40′ıncı gününde Abdullah'ı ve Ali İsmail'i anmak isteyen Antakyalılara polis saldırdı. Armutlu'daki çatışmalar gece boyu sürdü ve polis geri çekilmek zorunda kaldı.

Abdullah Cömert'in ölümünün 40'ıncı gününde Antakya halkı, Abdullah'ı ve Ali İsmail'i anmak için Saray Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Polis, Armutlu'dan yürüyenlere saat 21.50'de saldırdı. Polisin TOMA'lardan tazyikli su sıkarak ve gaz bombası atarak başlattığı saldırı karşısında Armutlu halkı hızla bir araya geldi ve havai fişek atarak kendini savundu.

Polis, saldırısını evlere gaz bombası ve tazyikli su sıkarak sürdürdü. Hatta polis bazı evlerin çatılarına dahi tazyikli su sıktı.

Polis saldırılarına karşı barikatlar kurulmaya başladı. Özellikle Semt Pazarı'ndaki barikatta kadınlar, polisin attığı gaz bombalarını geri yolladı. Kadınlar zaman zaman polise sapanla da karşılık verdi.

Semt Pazarı'nda çatışmalar sürerken Gündüz Caddesi'nde büyük bir antakya-armutlu5barikat kuruldu. Halk, barikatlara mobilyalarını taşıdı. Gaz bombalarını etkisiz hale getirmesi için evlerindeki kovaları sokakta direnenlere verdi. Armutlu'da bazı evler de revire dönüştürüldü.

Polis ilerleyen saatlerde akreplerin içinden gaz bombalarını hedef gözeterek atmaya başladı. TOMA'lar girdiği her sokakta apartmanlardan atılan eşyaların hedefi olurken sokaktakiler de lazerlerini TOMA'nın camına ve kamerasına tutarak TOMA'nın hareketini zorlaştırdı. Zaman zaman zeytinyağı dolu balonlar ve yanmış yağ dolu balonlar da TOMA'lara atıldı. TOMA'lar bu direniş karşısında Armutlu'ya giremezken akreplerden atılan gaz bombaları da direnişçiler tarafından geri atıldı.

Polis, saat 3.00 sıralarında Armutlu'dan çekildi. Armutlu halkı da Sevgi ve Direniş Parkı'nda gece nöbetine başladı.

Antakya'daki polis saldırıları sonucunda biri ağır 6 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Sendika.Org

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…