Sıkıştıkça kadınlara saldırıyor: ‘Doğum kontrol ve kürtajla halkı kısırlaştırdılar’

18 Haziran 2013
Sıkıştıkça kadınlara saldırıyor: ‘Doğum kontrol ve kürtajla halkı kısırlaştırdılar’

'KADINLARA HER FIRSATTA SALDIRAN BİR İNSAN ACABA KENDİ ÖZNELLİĞİNİ Mİ SİYASETE ALET EDİYOR' diye tefekkür etmekteyiz artık --Tayyip Erdoğan, kadınların kendi bedenleri üzerinde söz söyleme hakkına saldırdı: "Sezaryen ve kürtajla adeta cinayet işlediler, adeta aldattılar"

Başbakan Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Rixos Otel'de düzenlediği "Aile Olmak Projesi"nin tanıtım töreninde kadınların kendi bedenleri üzerinde söz söyleme ve kürtaj hakkına saldırdı. Erdoğan yaptığı konuşmada AKP'nin "muhafazakar-demokrat" bir kimliği olduğunu hatırlatarak en temel hedeflerinin "aile" olduğunu söyledi.

Sendika.org'un haberine göre,Kadınların doğurganlığı üzerindeki tahakküm için taaruza girişen Erdoğan, "Bu ülkede yıllarca doğum kontrolü mekanizmalarını çalıştılar. Adeta bizim vatandaşlarımızı, halkımızı kısırlaştırdılar. Sezaryen ve kürtaj denilen olay budur. Bunları yaparken de adeta cinayet işlediler. Adeta aldattılar. Bu oyunu bozmamız lazım, onun için ailelere bu ülkede çok büyük iş düşüyor" diye konuştu.

"Direniş de kürtaj da oyun"

Erdoğan, 27 Mayıs'ta Gezi Parkı'nda başlayan ve tüm ülkeye yayılan sokak isyanlarını "büyük oyun" olarak nitelendirmesi ezberini sürdürerek kürtaj için de benzer bir ifade kullandı: "Dert bu milletin nüfusu azalsın ve bu millet milletler yarışında geri kalsındı. Bu oyunu bozuyoruz. Bozmamız lazım, onun için ailelere bu ülkede çok büyük iş düşüyor."

Tayyip'in antropoloji ve tarih anlayışı: "Aile insanlığın tarihiyle eşittir"

Tayyip Erdoğan konuşmasında ne kadar bilimsel olduğu tartışılır bir şekilde "Aile kavramı insanlığın tarihiyle eşittir. İnsanlar, bir aile ortamında dünyaya gelmiş ve hayatlarını bu şekilde sürdürmüşlerdir" ifadelerini de kullandı.

Kadınlar söz ve karar hakkı için direnişte!

Kadınlar haftalardır süren direnişte barikatın önünde, TOMA'nın altında, tencere tava ile pencerede kısacası isyanın tam ortasında. AKP'nin 11 yıllık iktidarı döneminde sistematik bir biçimde sürdürdüğü kadın düşmanı politikalar, kadınları direnişin öznesi haline getirdi. "Kadın-erkek eşit değildir" , "3 de yetmez 5 çocuk" , "Kürtaj cinayettir" ,"Kız mıdır kadın mıdır bilmem" söylemleri ile kadınların emeklerine, bedenlerine ve kimliklerine saldırmaktan bir an bile geri durmayanların karşısında 22 gündür direnen kadınlar Erdoğan'ın tedirginliğinin temelini oluşturuyor.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…