Oklahoma'da Hortum Faciası: 24 ölü!

21 Mayıs 2013
Oklahoma'da Hortum Faciası: 24 ölü!

Rüzgar hızı saatte 320 kilometreyi bulan bir hortum (Tornado), Oklahoma eyaletinin iç bölgelerinde büyük hasara yol açtı. Felakette 24 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda mahalle ve iki okul yerle bir oldu. Ölenlerin en az 7'sinin çocuk olduğu bildiriliyor.

Yetkililer hortumun en sert vurduğu bölgelere ulaştıkça ölü sayısının artmasından kaygı duyuyor.

Bir kilometre genişliğindeki hortum dün (Pazartesi) öğleden sonra Oklahoma City kentinin Moore banliyösünü vurdu. Felakette çoğu, uçuşan enkaz parçalarının vurduğu 200'ü aşkın kişi yaralandı, bazı binalarda yangın çıktı.

Yardım görevlileri, okul enkazlarının altından bazı çocukları sağ kurtarmayı başardı.

Oklahoma eyaleti valisi Mary Fallin, özellikle çocuk kayıpların bulunması için ellerindeki hiçbir imkanı göz ardı etmeyeceklerini söyledi. Vali Fallin ayrıca Başkan Barack Obama'yı arayarak federal yardım talebinde bulundu.

Hortum ve benzeri meteorolojik felaketlerin bu zamanlarda Amerika'nın iç bölgelerinde etkili olması bekleniyor. Pazar günü yine Oklahoma'da yaşanan bir başka hortum, iki kişinin ölümüne yol açmıştı.

Moore banliyösü 1999 yılında da şiddetli bir hortuma maruz kalmıştı. Bu hortum da şimdiye kadar dünya yüzeyinde kaydedilen en büyük rüzgar hızına sahipti.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…