Saatlerce tecavüz ettiler, iki hastane kan ve doku örneği almadı!

16 Mayıs 2013
Saatlerce tecavüz ettiler, iki hastane kan ve doku örneği almadı!

BU REDDEDİŞİN ARDINDAKİ ZİHNİİYET NEDİR? MEDYADA 'POŞULU TECAVÜZ' BAŞLIKLARI NE ANLAMA GELİYOR: --Ankara'da yüzlerini kapatan iki kişi kaçırdıkları üniversite öğrencisine bir depoda saatlerce tecavüz ettii parasını da alıp kaçtılar. Genç kızın gittiği iki hastane ise tepki çekecek bir uygulamaya imza attı. Genç kızdan kan ve doku örneği almayı reddetti.

Bu reddedişin ardındaki zihniyet asıl korkutucu olandır. Gelecekte bu tür olaylarda tecavüze uğrayan, kendi beyanı dışında, bunu kanıtlayan delillere sahip olamıyacak!

**

Ankara'nın en gözde semtlerinden Bahçelievler'de başkentlileri dehşete düşüren bir tecavüz olayı yaşandı. 19 yaşındaki üniversite birinci sınıf öğrencisi bir genç kız, kendisini takip eden ve yüzlerini kapatan iki kişi tarafından siyah bir minibüsle kaçırıldı.

Milliyet'ten Sertaç Koç'un haberine göre zanlılar, OSTİM'de boş bir depoya götürdükleri genç kızı öldürmekle tehdit ederek saatlerce tecavüz etti. Yüzlerini ise hiç açmadılar. Zanlılar, daha sonra kredi kartı şifresini zorla öğrendikleri genç kızın bankadaki bin lirasını çekti. Parayı aldıktan sonra genç kızı sokak ortasında araçtan atan tecavüzcüler kayıplara karıştı.

SAHTE PLAKALI TAKİP

Perişan haldeki genç kız, çevredekilerin yardımıyla polise sığındı ve başına gelenleri ağlayarak anlattı. Genç kızın ifadesi üzerine Ankara Emniyeti alarma geçti. Polis, olayın meydana geldiği bölgedeki tüm MOBESE ve güvenlik kameralarını inceledi. Kamera kayıtlarında genç kızın kaçırıldığı lüks minibüs saptandı, ancak plakasının sahte olduğu belirlendi. Kamera kayıtlarında ayrıca, minibüsteki kişilerden birinin genç kızı takip ettiği görüldü. Olayın ardından Ankara Emniyeti'nde aralarında istihbaratçı polislerin de bulunduğu özel bir ekip oluşturuldu.

GENÇ KIZA İKİ HASTANEDE DE BÜYÜK ŞOK

Tecavüz dehşetiyle sarsılan genç kız, ikinci bir şoku da doku ve kan örneği alınması için götürüldüğü iki devlet hastanesinde yaşadı. İddiaya göre, ilk olarak Ulus Devlet Hastanesi'ne götürülen genç kıza, "Biz bu işe karışmayız" denildi. Hastane görevlileri genç kızdan doku ve kan örneği almadı. Bunun üzerine genç kız Numune Hastanesi'ne götürüldü. Ancak hastane görevlilerince burada da genç kıza aynı yanıt verildi.

Polisin, saatler süren çabaları sonucu alınan kan ve doku örnekleri şikâyet dilekçesine konuldu. Şikâyet üzerine Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı

BİR KISIM MEDYANIN IRKÇI KIŞKIRTMASI VE ALÇAKLIĞI

Milliyet'ten bu haberi aktarırıken olayın haberleştirilme tarzına değinmemek kayıtsızlık olurdu. Milliyet'in haberin içeriğinde verdiği bir ayrıntı diğer bazı gazete ve sosyal medyada manşete taşınmıştı: 'poşulu' tecavüzcüler! Yüzlerini neyle sakladıkları çnemliyimiş gibi.. Direnişçi Kürt gençleriyle özdeşlik kurmuş oluyorlar böylece!.. İnsanların zihinlerinde imgelerle belirli bir kesime yönelik nefret duygusu geliştirmekten başka bir şeye hizmet etmez çünkü bu haberleştirme tarzı. Bu bir yandan sinsi bir ırkçı kışkırtma olduğu kadar, en az tecavüz olayı kadar da alçaklıktır.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…