Parkinson hastalığına neden olan şey keşfedildi

28 Nisan 2013
Parkinson hastalığına neden olan şey keşfedildi

Keşfedilen 'kilit proteini', kalp yetmezliği tedavisinde de yeni gelişmeler yaratabilir. --ABD'deki Washington Üniversitesi Tıp Fakultesi uzmanları fare ve meyve sinekleri üzerinde yaptıkları araştırmada Parkinson hastalığı ve kalp yetmezliği ile ilişkili bir kilit proteini keşfettiklerini açıkladı.

Science dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre mitofusin 2 (Mfn2) adı verilen bu protein, mitokondriyal fonksiyon bozukluğu ile başlayan ve Parkinson hastalığı veya kalp yetmezliği ile sonlanan zincirleme reaksiyondaki kayıp bir bağlantı.

Washington Üniversitesi'nden Dr. Gerald W. Dorn "Eğer sizde Parkinson hastalığı varsa kalp yetmezliği vakasının gelişme riski iki kat artıyor ve kalp yetmezliğinden ölme riskini de yüzde 50 artıyor. Bu çalışma her iki vakayla alakalı bir mekanizmayı ortaya çıkardı" dedi.

Mitokondri hücre ve kalp hücrelerinin elektrik santrali gibi. Eğer hücreler mitokondrinin zayıf oluşmasına izin verirse sonuç felaket olabilir. Sağlıklı hücreler tipik kötü mitkondrileri belirliyor ve onları kaldırıyor.

2006'dan beri çalışan bilim insanları bu zincirin esrarengiz orta kısmını keşfetti. Bu kısım hasta mitokondrilerin diğer tüm hücrelerle iletişim kurma kapasitesinin bozulmasına neden oluyor.

Dorn "Bu büyük bir sorun. Bilim insanları zincirin bu orta parçasını kara kutu gibi resmediyor" dedi. Bilim insanlarına göre bu keşif Parkinson hastalığının tedavisinin yanı sıra kalp yetmezliği vakalarının tedavisinde de yeni gelişmeler yaratabilir. (Gazeteport)

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…