Uzayda yeni rekor

30 Mart 2013
Uzayda yeni rekor

Kazakistan'ın Baykonur uzay üssünden fırlatılan Rus uzay aracı Soyuz, yaklaşık 6 saatlik yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlendi. Soyuz uzay aracının yeryüzünden fırlatıldıktan sonra Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi toplam iki günü buluyordu.

Soyuz aracı, Rus kozmonotlar Pavel Vinogradov ve Aleksander Missurkin ile ABD'li astronot Chris Cassidy'i uzay istasyonuna ulaştırdı. Astronotların toplam 5 ay istasyonda görev yapmaları öngörülüyor. Kapsül, Rus araştırma modülü "Rassvet"e kenetlendi. Böylece Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki personel sayısı 6'ya yükseldi.

Daha önce 1997 ve 2006 olmak üzere iki kez uzaya gönderilen Rus kozmonot Pavel Vinogradov, Baykonur'da düzenlenen basın toplantısında, "Soyuz'un yeni rotasının kendilerini daha az yoracağını" söylemişti.

Soyuz uzay aracının yeryüzünden fırlatıldıktan sonra Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi toplam iki günü buluyordu. Soyuz'un izlediği yeni rota, aracın ilk kez 6 saatte istasyona kenetlenmesini sağladı.

Deutsche Welle Türkçe

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…