Fakülteye havan topu: 12 öğrenci öldü

28 Mart 2013
Fakülteye havan topu: 12 öğrenci öldü

İran: BATI, SURİYE'DEKİLERİ İYİ TERÖRİST OLARAK GÖRÜYOR. --Şam Üniversitesi'ne atılan havan topu Mimarlık Fakültesi'ne düştü. Saldırıda 1 öğrenci hayatını kaybetti, 29 öğrenci yaralandı. Arap Birliği Zirvesi'nden "savaşa devam" kararının çıktığı Suriye'de, bugün Beramke semtinde bulunan Şam Üniversitesi'ne havan topuyla saldırı düzenlendi.

Suriye devlet televizyonu, bugün Şam Üniversitesi'nin mimarlık fakültesine havan topu mermisinin düştüğünü duyurdu. Haberde 12 öğrencinin öldüğü belirtildi. Mimarlık Fakültesinin kantinine düşen havan topu nedeniyle 10 öğrenci hayatını kaybetti, 29 öğrenci de yaralandı.

Şam Üniversitesi Rektörü Muhammed Amir Mardini, Suriye resmi haber ajansına yaptığı açıklamada havan topunun Mimarlık Fakültesi kantinine düştüğünü belirterek, 1 öğrencinin yaşamını yitirdiğini, 29 öğrencinin yaralandığını bildirdi.

Rektör Mardini, "Dünyanın hüç bir yerinde hiç bir insanın bu terör eyleminin çirkefliğinden daha çirkef bir eylem olabileceğini hayal etmesinin mümkün olmadığını" söyleyerek, Şam Üniversitesinin düşmanların inadına kapatılmayacağını" vurguladı.

Mardini, yaşamını yitiren ailelere başsağlığında bulunan, yaralılara da acil şifalar temennilerinde bulundu.

Olay yeeinden bildiren SANA muhabiri ise havan topunun direk olarak öğrencilerin bulundukları kantine düştüğünü ve mekanda büyük maddi hasarlara yol açtığını aktardı.

Öte yandan Şam İl emniyet Müdürlüğü'nden bir yetkilisi, başka havan mermisinin Opera Merkezi yakınlarında, iki havan mermisinin ise eski Şam Fuarlar Merkezi'nde düşüğünü kaydetti.

 

İran: Batı, Suriye'dekileri iyi terörist olarak görüyor

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, bazı ülkelerin yanlış tutumları sebebiyle Suriye sorununun daha da karmaşık bir hale geldiğini söyledi.

İran televizyonunun haberine göre bugünkü bakanlar kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İran Dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi, "Biz İran İslam Cumhuriyeti olarak başından beri Suriye'de akan kanın durdurulması gerektiğini söyledik. Her gün onlarca insanın ölümüne tanık olunmazdı, bazı ülkelerin silah ve militan göndermesi Suriye'de akan kanı daha da arttırdı" dedi.

Batılı ülke güvenlik servislerinin Suriye'deki teröre destek veren adımlarını itiraf ettiklerine dikkat çeken Salihi, "Onlar Suriye'deki teröristleri iyi terörist olarak görüyorlar, bu da orada daha fazla insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bazı bölge ülkeleri de bu konuda bölge dışı ülkeleri destekleyerek Suriye konusunda yanlış bir tutum ortaya koyuyorlar" dedi.

Arap ülkelerinin Suriye'nin Arap Birliği'ndeki koltuğunu bir muhalif örgüte vermesini de kötü bir bidat olarak niteleyen Salihi, bu adımın bir gün bu ülkelerin kendilerini de yakacağını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, "İran'ın bu ülkelere nasihati şudur: El ele vererek Suriye sorunu çözülebilir. Biz Şam yönetimi ile muhaliflerin oluşturacağı bir geçiş hükümeti kurulmasını istiyoruz; ancak bazı ülkeler durumun daha da karmaşıklaştırılmasında ısrar ediyorlar" diye konuştu. (ydh)

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…