Riyad Esad suikastının ayrıntıları

25 Mart 2013
Riyad Esad suikastının ayrıntıları

Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grubun kurucusu ve komutanı Riyad Esad'ı hedef alan suikast girişiminin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Sağ ayağı düz üstünden kesilen Riyad Esad'ın hayati tehlikesinin olmadığı fakat tedavisinin hala devam ettiği bildirildi.

Suriye Ordusu'ndan ayrılarak yönetim karşıtı silahlı mücadeleye katılan Suriyeli subayların öncülerinden olan Riyad Esad'a dün akşam Deyr ez-Zor'da suikast girişiminde bulunuldu.

Türkiye'de yaşayan Riyad Esad'ın yardımcısı Malik el-Kurdi, Katar'dan yayın yapan el-Cezire televizyonuna yaptığı açıklamasında "Riyad Esad, Deyr Ez-Zor'a bağlı el-Meyadin'de bir toplantıya katılmıştı. Toplantı bitiminden sonra bölgeden uzaklaşmak için aracına bindi. 1 kilometre gittikten sonra, Esad'ın koltuğunun altına yerleştirilen bombanın patlaması üzerine ağır bir şekilde yaralandı" dedi.

El-Cezire televizyonun Türkiye muhabiri Ömer Haşrem de Riyad Esad'ı olay yerinde tedavi eden ve Esad'la birlikte olan kişilerle görüştüğünü, saldırının aracın altına yerleştirilen bombayla gerçekleştirildiği haberini doğrulattığını söyledi.

ÖSO, suikastten Suriye yönetimini sorumlu tutarken saldırının gerçekten Suriye istihbaratı tarafından mı gerçekleştirildiği yoksa ÖSO'daki liderlik mücadelesinden kaynaklanan bir hesaplaşma mı olduğu henüz bilinmiyor.

Sağ ayağı düz üstünden kesilen Riyad Esad'ın hayati tehlikesinin olmadığı fakat tedavisinin hala devam ettiği bildirildi.

Sosyal paylaşım sitesi youtube'de yayınlanan bir videoda, Riyad Esad olduğu iddia edilen bir kişinin sağ ayağının koptuğu, doktorlar tarafından ilk müdahalesinin yapıldığı görülüyor. ydh

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…