DİSK olağanüstü genel kurula gidiyor!

5 Mart 2013
DİSK olağanüstü genel kurula gidiyor!

Nisan ayı içinde toplanacak. --DİSK Yönetim Kurulu, 5 Mart 2013 tarihinde yaptığı toplantıda Nisan ayı içerisinde Olağanüstü Genel Kurul'u toplama kararı aldı.  Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu, Olağanüstü Genel Kurul kararı alınmasında belirleyici faktörün, işçi sınıfına yönelik saldırıların alabildiğine arttığı bir dönemde yaşanmakta olan sorunların bir an önce çözülerek, içinde bulundukları mücadele sürecine daha etkin müdahale olanaklarının yaratılması olduğunu belirtti.

Olağanüstü Genel Kurul'un toplanması için hazırlık çalışmalarına başlandı.

Demokrat Haber'in edindiği bilgiye göre Olağanüstü Genel Kurul kararının perde arkasında iki aydır süren bir yönetim krizi yatıyor.

DİSK içindeki sendikal anlayış farklılıkları gerekçesi ve Genel Başkan Erol Ekici ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu geçtiğimiz aylarda istifa etmişti.

Adnan Serdaroğlu aynı zamanda DİSK'in en güçlü örgütlerinden Birleşik Metal İş Sendikası'nın da genel başkanı idi. Serdaroğlu'nun DİSK genel sekreterliğinden istifası ardından toplanan Birleşik Metal İş Sendikası başkanlar kurulu DİSK'in bütün organlarından çekilme kararı aldı. Böylece bir kriz başlamış oldu.

DİSK'in tüzüğüne göre istifa eden yönetim kurulu üyesinin yerine en çok oy alan yedek üye değil, istifa eden üyenin geldiği sendikanın en fazla alan yedeği geliyor. Ancak Birleşik Metal İş DİSK'in bütün organlarından çekilme kararı alınca DİSK yönetimine yeni üye vermedi. Böylece de DİSK yeni genel sekreter seçemedi.

DİSK yönetim kurulu da örgütsel krizi ve sorunları aşmak için Nisan ayında yapılacak bir seçimli olağanüstü kurula gitme kararı aldı.

Mehmet Göcekli / Demokrat Haber

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…