'Katar Emiri, Varlık Fonu'na ortak ediliyor'

18 Eylül 2018
'Katar Emiri, Varlık Fonu'na ortak ediliyor'

BUNUN KATAR EMİRİNİ TC DEVLETİ VE HAZİNESİNE  ORTAK ETMEKTEN FARKI NE? --rdoağan'ın temel politikalarını destekleyen, doğal müttefiki çizginin Aydınlık Gazetesi köşe yazarı Sabahattin Önkibar, Katar’ın Varlık Fonu’na ortak edileceğini öne sürdü.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Katar Emiri’nin 500 milyon dolarlık uçağı, Ağustos ayında satışa çıkardığını ve satış işlemi için İsviçre’de bir şirkete gönderdiğini, 9 Eylül tarihinde de bu uçağın Türkiye tarafından satın alındığını gündeme getirmişti. Saray açıklama yapmazken Yenişafak gazetesi uçağın Katar Emiri tarafından Erdoğan’a hediye edildiğini iddia etti.

 Erdoğan uçakla ilgili olarak dün açıklama yaptı: “Evet o uçak Katar’dan geldi. Fiyatı da 500 milyon doların üstünde. Ancak para ödemedik hediye. Satışa çıkınca talip olduk, Emir bize hediye etti...” dedi. Bu konuşması ile CHP'nin İşbankası'nda denetlediği yüzde-28 hisseyi de gündeme getirmişti. Bir partinin banka sahibi olmaması gerektiğini, hisselerin hazineye devredilmesi gerektiğin söyledi. Saray medyası da bu hisselerin kontrolünün 'Başkan'a geçmesi gerektiğini yazıyordu.

Açıkçası CHP'li vekilin ortaya çıkardığı gerçeği, kriz ortamında yastık altındaki dövizleri bozdurun çağrısı yapan Akp'li cumhurbaşkanı 500 milyon dolarlık uçan-sarayı böyle bir algıyla çarpıtmaya çalışıyordu..

Son olarak, Aydınlık Gazetesi köşe yazarı Sabahattin Önkibar, bu konuyla ilgili müthiş bir iddia ortaya attıç Katar’ın, 160 milyar dolar toplam değeri olan Varlık Fonu’na ortak edileceğini yazdı. Buna göre gerçekten de 500 milyon dolarcık bir uçakçığın lafı mı olur, Saray da olsa..

18 Eylül tarihli köşesinde, Önkibar önce Erdoğan'ın yukarıya aktardığımız sözlerini hatırlattı, ardından şu soruları sıraladı:

“Birincisi Saray’ın hangarında 13 uçak varken, uçan bir Saray’a talip olmak neden? Dış borç kıskacında olan Türkiye’ye yazık değil mi?

Ayrıca madem hediye, niçin milletten ve kamuoyundan saklandı?

CHP’li milletvekili olayı öğrenip duyurmasa gizli mi kalacaktı?

Bu arada Katar Emiri 500 milyon dolarlık uçağı neden hediye etti? Türkiye gibi bir ülke bedevi bir kabileden böyle bir hediyeyi nasıl kabul eder?”

Soruların ardından, Önkibar çok önemli bir iddiada bulundu ve Katar’ın Varlık Fonu’na ortak olacağı iddiasını aktardı.

Varlık Fonu’nda, Ziraat Bankası, Halkbank, Botaş, THY, Eti Maden, PTT, Türksat ve Çaykur gibi çok önemli şirketlerin bulunduğunu dile getiren Önkibar, bu kuruluşların kamunun elindeki son kıymetler olduğuna dikkat çekti ve ekledi:

“Kısa bir süre önce tamamı Varlık Fonuna alınmıştı.

Dahası, son olarak yönetimine Tayyip ile damadı girmişti ki bu düzenleme tartışılmış ve kafa karıştırmıştı. İşte Ankara’dan son kulis haberi:

Katar, Varlık Fonuna ortak ediliyor.

Türkiye’ye vereceğim dediği 15 milyar dolar bu ortaklık için.

Soru şu:

Tayyip ile damadının Varlık Fonu yönetimine geçmesinde bu ortaklık kararının etkisi var mı?

Tayyip Erdoğan malvarlığı beyanında kendisi açıkladı.

Bankalarda 6 milyon 300 bin lirası varmış.

Kamu bankaları malum bu aralar yüzde 26-27 aylık faiz veriyor.

Buna göre Tayyip Erdoğan’ın aylık faiz geliri yaklaşık olarak 140 bin lira.

Diyeceksiniz ki Erdoğan’ın bankadaki parasının kaynağı ne?

Maaş birikimi ile geçmişteki Emniyet Gıda şirketindeki ortaklığındandır herhalde.

Tayyip Bey bu aralar tutumlu, zira hatırlayın yeni iktidar olduğunda “Emniyet Gıda Şirketinden ayrılın” diyenlere şunu demişti:

'Milletvekili maaşım yetmiyor. Geçinemiyorum...'

Bu aralar yettiği gibi tasarruf da yapıyor.”

katar-ucak-hediye-002.jpg

katar-ucak-hediye-006.jpg

katar-ucak-hediye-004.jpg

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…