İnşaat-İş: İGA yetkilileri işçileri dövüp eylemcileri soruyor

16 Eylül 2018
İnşaat-İş: İGA yetkilileri işçileri dövüp eylemcileri soruyor

'DIŞARIDAN SURİYELİ İŞÇİLER GETİRİLİYOR' --İnşaat İşçileri Sendikası, 3. havalimanı şantiyesinde eylemcilerin tespiti amacıyla İGA tarafından işçilere kaba dayak ve işkence yapılmakta olduğunu açıkladı.

İstanbul'daki 3. havalimanı inşaatında 14 Eylül'de eylem başlatan ve kötü çalışma şartları ile ücretlerinin düzensiz ödenmesini protesto eden yüzlerce işçi dün sabaha karşı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Şantiyeden bilgi veren İnşaat-İş, Twitter'dan yaptığı paylaşımla yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Açıklmada, "Kampta kalan işçi arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre AKP’li devletle organik bir ilişki içinde olup, 'milletin am…a koyarız' diyecek kadar kendisini kaybeden Cengiz’in İGA’sı, polisin yapacağı işleri de artık bizzat kendi adamlarına yaptırtıyor"  denildi.

Sendika, ''Bu milletin a.na kouyacağız'' sözüyle türk büyükleri arasında yer alan Mehmet Cengiz'in Yönetim Kurulu başkanı olduğu İGA yetkililerinin işçileri dövdüğünü, eylemi başlatan ve katılanların sorulduğunu ifade etti. Gözaltına alınan işçilerin ise insanlık dışı koşullarda tutulduğu belirtildi.

'MEHMET CENGİZ'İN İGA'SI PARAMİLİTER GÜÇ HALİNE GELMİŞTİR'

İnşaat- İş Sendikası, resmi internet sayfasından 3. Havalimanı inşaatı eylemlerine dair bir açıklama yayımladı.

İnşaat-İş'in "'İGA patronlarına sesleniyoruz: İşçilere işkence yapmaktan vazgeçin, direnişi siz örgütlediniz'" başlıklı açıklamasında şunlara yer verildi:

İGA patronları ve devlet, sendikamızın 3. Havalimanı direnişinde gözaltına alınan yöneticilerinin tutuklanması için eşgüdümlü bir faaliyet yürütüyor. Polis, işçilerden, yöneticilerimiz aleyhine ifade almaya çalışıyor, baskı ve gözdağıyla alıyor. Direnişin başladığı Akpınar Köyü’ndeki formenler karakola getirilerek, yöneticilerimiz hakkında ifade vermeye zorlanıyorlar.

Yöneticilerimiz, bir köle ve ölüm kampına dönüşen 3. Havalimanı şantiyesindeki koşulların yaratıcısı İGA patronları ve sırtlarını dayadıkları devletleri tarafından bu direnişin “provokatörü” ilan edilmek isteniyor.

Her toplumsal patlamada, işçi ve emekçilerin direnme hakkını kullandıkları her durumda, illa bir kışkırtıcı arayan, hakkını arayanı hemen “birilerinin ajanı” ve “provokatör” ilan eden yaklaşım, 3. Havalimanı direnişinde de karşımızda.

Evet, böylesine anlamlı bir direnişin “faili”, örgütleyicisi, “provokatörü” olmaktan gurur duyarız!..

İnşaat İşçileri Sendikası, yaptığı yazılı açıklama ile İstanbul 3’üncü Havalimanı İnşaatı İGA yöneticilerine seslendi. Yapılan açıklamada, "Yüzlerce işçiyi tuttuğu özel otobüslerle birer toplama kampı haline gelmiş gözaltı merkezlerine yollayan yandaş konsorsiyum İGA patronlarının işçi kampındaki arkadaşlarımıza bir salonda işkence yaptıkları ve direnişi kimin örgütlediğini öğrenmek için azgınca saldırdıklarını öğrendik" denildi. 

"Kampta kalan işçi arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre AKP’li devletle organik bir ilişki içinde olup, 'milletin am…a koyarız' diyecek kadar kendisini kaybeden Cengiz’in İGA’sı, polisin yapacağı işleri de artık bizzat kendi adamlarına yaptırtıyor" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Direnişi bizzat kendilerinin yarattığı sömürü ve barbarlık koşullarının örgütlediğini bilmezmiş gibi illa bir fail arayan İGA, bu tutumuyla aynı zamanda nasıl bir paramiliter güç haline geldiğini de ortaya koyuyor.” "

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…