'Afrin lokumu'nu yemeyen öğrenciye, ona benzeyen üniversiteliye de gözaltı

23 Mart 2018
'Afrin lokumu'nu yemeyen öğrenciye, ona benzeyen üniversiteliye de gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi’nde “Katliamın lokumu olmaz” diyen savaş karşıtı öğrencilere yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 kişinin eylem sırasında kampüste dahi olmadığı ortaya çıktı 

Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin için lokum dağıtıyoruz” diyerek stant açan faşistleri “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” pankartı açan üniversiteliler engellemişti. Üniversitelilerin pankart açarak ve savaş karşıtı sloganlar atarak faşistlerin lokum dağıtmasını protesto etmesi üzerine stant kaldırılmış ve faşist grup dağıtılmıştı.

Olaya ilişkin dün (22 Mart) sabah saatlerinde polis üniversitelilerin evlerine baskın düzenleyerek 3 kişiyi gözaltına aldı. Baskınları protesto eden üniversitelilere de kampüs içerisinde polis saldırdı, 7 kişi gözaltına alınmalarının ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Kolektifler4.net’in haberine göre, dün sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda eylem sırasında Boğaziçi Üniversitesi’nde dahi bulunmayan biri YTÜ Öğrenci Kolektif’ten olmak üzere 2 kişi gözaltına alınanlar arasında.

YTÜ’nün Davutpaşa yurdunda kalan üniversiteli bir kişi, sabah 05.00 sıralarında odasına düzenlenen baskın ile gözaltına alınırken odada bulunan birçok kitap ve dergiye de el konuldu.

Memleket biziz; özgürlüğün, laikliğin, barışın ve kardeşliğin ülkesini kuracağız!

Öğrenci Kolektifleri’nin konu ile ilgili yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Tüm kamuoyunun yakından takip ettiği Boğaziçi Üniversitesi operasyonunda polis bir skandala daha imza attı. Gözaltına alınanlar arasında YTÜ Öğrenci Kolektifi’nden bir arkadaşımızın da bulunduğu, toplamda 2 kişi orada olmamasına rağmen gözaltına alındı”

Bu durum polisin üniversiteleri bir av alanı gibi gördüğü ve gelen emirler doğrultusunda rastgele saldırdığını gösteriyor. Gün boyunca protestonun yaşandığı semtin dahi yakınına gelmemiş insanların özel harekat polislerince evlerinden alınması, memlekette at koşturan iktidarın rahatlığını göstermektedir.

Diktatöre başkaldıran üniversitelilere polis, rektör ve soruşturma üçlemesiyle saldıran AKP bizi esir alabileceğini sanıyor. Ancak her yaşanan başkaldırıda da görüldüğü üzere üniversite susmamakla birlikte bu baskı üçlemesine kafa tutuyor.

Boğaziçi’ye gelmek isteyen Erdoğan’ın polis ordusuyla gelmesine rağmen, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci olmadığı tatil gününü seçmesinin sebebi de budur.

Bilimi safsatalarla, üniversitelileri keyfi gözaltılarla safdışı bırakmak mümkün değildir. Memleketin esas sahibi biziz; özgürlüğün, laikliğin, barışın ve kardeşliğin ülkesini kuracağız!

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…