Şam’dan BM’ye mektup: İşgalci Türkiye derhal çekilsin

21 Mart 2018
Şam’dan BM’ye mektup: İşgalci Türkiye derhal çekilsin

“Erdoğan rejimi komşuluk ilişkileri, insan hakları ve uluslararası anlaşmaları umursamamaktadır. Erdoğan rejimi, Halep, Haseke ve Rakka kırsallarında Suriye’nin topraklarını işgal etmeye çalışıyor''

Suriye devlet ajansı SANA’nın haberine göre Şam yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi Başkanı’na mektup gönderdi.

Mektupta, Türkiye’nin 18 Mart itibariyle Afrin kentinin kontrolünü ele geçirdiğini ilan ettiğine işaret edilerek “Türkiye güçleri ve onlara tabi teröristler, Afrin’i iki aydır bombardımana tutuyor. Bu durum pek çok insani mağduriyete yok açtı. Yüzlerce masum sivil vatandaş şehit düştü, yaralandı. Binlercesi ise saldırılar sonucunda evsiz kaldı, tehcire zorlandı” dendi.

TSK’nın ve ona bağlı milislerin katliamlara ilaveten yağma da yaptığnı öne süren Şam, çok sayıda Suriyelinin de hapishanelerde alıkonduğunu belirtti: “Uluslararası insan haklarına aykırı bu tutum, kelimenin tam anlamıyla savaş suçu sayılmaktadır.”

Şam yönetimi mektubun devamında şöyle dedi: “Erdoğan rejimi komşuluk ilişkileri, insan hakları ve uluslararası anlaşmaları umursamamaktadır. Erdoğan rejimi, Halep, Haseke ve Rakka kırsallarında Suriye’nin topraklarını işgal etmeye çalışıyor. Suriye, Türkiye’nin işgal girişimini keskin bir dille kınamaktadır. Türkiye’nin, işgal ettiği Suriye topraklarından derhal çekilmesini talep ediyoruz. BM ve BMGK, bu konuda üstüne düşen görev ve sorumluluğu tarafsız, dürüst ve etkin bir şekilde üstlenmeli. Türkiye’nin bu düşmanca tutum ve politikaları, bölge ve halkının güvenliğini tehdit etmektedir ve radikal teröristlere direkt destek niteliğindedir.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…