Nasrallah: Trump'ın kararı, İsrail için sonun başlangıcı

12 Aralık 2017
Nasrallah: Trump'ın kararı, İsrail için sonun başlangıcı

Beyrut'ta düzenlenen mitinge video konferansla katılan Hizbullah Lideri: Trump'a en iyi cevap 3'üncü İntifada olacaktır

Hizbullah, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye bölgesinde Kudüs'e destek mitingi düzenledi.

Mitinge çok sayıda Lübnanlı ve Filistinli katıldı. Filistin bayraklarının yanı sıra Hizbullah flamaları da taşıyan göstericiler, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

Gösteriye video konferans aracılığıyla katılan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, burada yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına verilecek en güzel cevabın 'üçüncü İntifada' olacağını belirtti.

'FİLİSTİNLİLER ÜLKELERİNE DÖNECEK' 

Filistinlilerin yakında ülkelerine geri döneceklerini belirten Nasrallah, "Trump'ın Kudüs kararı, İsrail için sonun başlangıcıdır" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in haberine göre, Emel Hareketi'nin de destek verdiği gösteri, Nasrallah'ın konuşmasının ardından olaysız şekilde sona erdi.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde dün düzenlenen Kudüs gösterisinde protestocular ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşanmış, göstericilerin polis barikatını aşarak elçilik binasına girmeye çalışması üzerine, Lübnan polisi sert müdahalede bulunmuştu.

Polisin sert müdahalesi sonucu aralarında basın mensuplarının da yer aldığı çok sayıda kişi yaralanmış ve bazı protestocular gözaltına alınmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…