'Suriye'de Rusya'nın şeffaf çıkarları ile ABD'nin karanlık çıkarları karşı karşıya'

15 Ekim 2017
'Suriye'de Rusya'nın şeffaf çıkarları ile ABD'nin karanlık çıkarları karşı karşıya'

Suriye krizine siyasi çözüm bulmanın Kürt sorununu dikkate almadan neredeyse imkansız olduğunu belirten eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Suriyeli Kürtlerin Rusya ve ABD'yle ilişkilerini anlattı.

Sputnik'e konuşan Müslim, Moskova ve Washington'un bölgede izlediği politikalarda ciddi farklılıklar bulunduğunu kaydetti.

Müslim, "Rusya'nın çıkarları şeffafken, ABD'nin çıkarları birçok kişi için son derece karanlık. Washington'un Suriye politikasında birçok belirsizlik bulunuyor" dedi.

'RUSYA'NIN BAŞROLDE OLMASINI UMUYORUZ'

Rusya'nın, Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimindeki meşru Suriye hükümetine büyük destek verdiğini ve bölgedeki güç dengelerini değiştirdiğini belirten Müslim, krize demokratik çözüm bulma konusunda Rusya'nın başrolde olmasını umduklarını vurguladı.

'RUSYA, KÜRTLERİN SÜRECE KATILIMI İÇİN DAHA FAZLA ÇABA GÖSTERMELİ'

Müslim, Rusya'nın Kürtlerin Cenevre ve Astana süreçlerine katılması yönündeki çabalarına da değindi.

Müslim şöyle konuştu:"Rus yetkililerin Kürtlerin Cenere'de katılımı olmadan krizin çözülemeyeceğini söylemesi önemli. Ancak bu öneri, pratikte de uygulanmalı. Kürt temsilcilerin görüşmelere katılmaması çözüm sürecini yavaşlattı. Rusya, Kürtlerin sürece katılımı için daha fazla çaba göstermeli."

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…