Zarrab’ın eski savcısı Bharara’dan Erdoğan’a: Zorba Türk modeli!

23 Eylül 2017
Zarrab’ın eski savcısı Bharara’dan Erdoğan’a: Zorba Türk modeli!

Eski ABD New York savcısı Preet Bharara, ABD Başkanı Trump’a Erdoğan’ın konuşması sırasında protesto edilmesi ve korumaların protestoculara saldırması sebebiyle tepki gösterdi.

Eski ABD New York Güney Bölgesi savcısı Preet Bharara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Perşembe günü New York’ta yaptığı konuşmada korumalarının protestoculara saldırmasıyla ilgili kişisel Twitter hesabından bir mesaj yayımladı.

Bharara, olay görüntülerini içeren sosyal medya paylaşımında, “Trump, şiddete başvurmayan Hayalperestler (küçük yaşta Amerika’ya gelmiş ama vatandaş olmayan çocukları) sınır dışı etmek istiyor ama kendi zorba Türk rol modelinin, protestocuları ne zaman dövmek istese ülkeye gelmesine izin veriyor” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamında bulunduğu ABD’nin New York şehrinde Müslüman toplumun temsilcilerine Amerikan-Türk Yönlendirme Komitesinin organize ettiği bir konuşmada hitap etmişti. Erdoğan’ın konuşması sırasında dinleyiciler arasında bir altı protestocunun protestosu üzerine kargaşa çıkmış, protestocular birçok Erdoğan taraftarı tarafından yumruk ve darbeler hucümüna uğramıştı.

Konuşması iki kez kesilen Erdoğan olaya, “Üç beş kendini bilmeze, üç beş salon teröristine bu güzel toplantımızı lütfen feda etmeyelim” ifadelerini kullanmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…