Trump’ı Amerikalıların sadece %36’ı onaylıyor: Tarihin en dip noktası

22 Haziran 2017
Trump’ı Amerikalıların sadece %36’ı onaylıyor: Tarihin en dip noktası

Zorlu günler geçiren Amerikan Başkanı Donald Trump, son yapılan kamuoyu araştırmalarına göre halktan gördüğü desteği giderek kaybediyor. CBS News’in haberine göre, bugün Amerikan halkının sadece yüzde 36’sı Trump’ın başkanlığını başarılı bulup onaylıyor ve bu, Amerikan Başkanları’nın halk nezdindeki kredisi anlamında tarihte görülen en düşük oran.

Şubat ve mart aylarında bir yükseliş trendine giren Trump’a destek oranı, Amerikan Başkanı’nın Rusya ile ilgili soruşturmalara bizzat müdahale etmesi ve soruşturmayı yürüten görevlileri işinden etmesi sonucunda dibe vurdu. Ayrı ayrı konular anlamında ele alındığında da, Trump’ın Rusya soruşturmaları ile ilgili tavrını halkın yüzde yetmişinden fazlası yanlış buluyor ve bu konuda Trump’a yönelik ciddi bir tepki başlamış durumda.

Trump, görevine son verdiği eski FBI başkanı ile arasında geçen polemikte de halkın inandırıcılığını kazanamadı. İnsanların yüzde 57’si bu konuda Corney’i haklı görürken, yüzde 31’i Trump’ın bu konuda haklı olduğunu düşünüyor.

Amerikan halkının yüzde 39’u Rusya soruşturmalarını ciddi bir milli güvenlik problemi olarak görüyorlar ve Trump’ın bu soruşturmaya karşı olan tavrından hiç hoşnut değiller. Öte yandan, halk arasında Ruslar’ın Amerikan seçimlerine müdahale ettiğine dair olan kanaat de giderek artıyor. Martta halkın yüzde 50’si böyle bir müdahale olduğuna inanırken bugün bu oran yüzde 62’ye kadar tırmanmış durumda.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…