HDK Adalet Yürüyüşüne destek verdi: Sokağa çıkmak her kesim için haktır

19 Haziran 2017
HDK Adalet Yürüyüşüne destek verdi: Sokağa çıkmak her kesim için haktır

HDP dahil 35 bileşeni olan Halkların Demokratik Kongresi’nden (HDK) CHP’nin başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek geldi. ‘Siyasetin ve hukukun işlevsizleştirildiği bu süreçte sokağa çıkmak her kesim bakımından haktır’ denilen açıklamada, HDK’nin Adalet Yürüyüşü eylemlerini destekleyeceği açıklandı.

Açıklamada, “Halkların Demokratik Kongresi bu mücadeleyi de desteklemekte, bileşenlerini ve tüm demokrasi güçlerini bu eylemi büyütmeye davet etmektedir. Demokratik ilkelere bağlılık konusunda iyi bir sınav vermemiş olsa da CHP’nin sokağa çıkması demokrasi güçleri bakımından hayırlı sonuçlara vesiledir” ifadeleri yer aldı.

Halkların Demokratik Kongresi CHP’nin başlattığı adalet yürüyüşüne destek verdi, “Herkes için adalet” başlığıyla bir açıklama yayınladı.  

Açıklamada “Darbeden darbe çıkarıldı. Doğrudan Saraya bağlı bir yargı mekanizması oluşturdu” denilirken, HDP eş başkanları, milletvekilleri, belediye eş başkanlarının tutuklanarak cezaevine konulduğu ve binlerce HDP il, ilçe yöneticileri ve üyelerinin hukuki dayanağı olmaksızın  tutuklandığı hatırlatıldı. 

KİMSENİN GÜVENİ, GÜVENCESİ KALMADI

OHAL ve KHK'ler ile on binlerce insanın işlerinden, haklarından mahrum edildiği belirtilen açıklamada “Halklarımızın adalet ve eşitlik talebi hiç bu kadar yakıcı hale gelmemişti. Gelinen noktada kimsenin güveni, güvencesi kalmamıştır. Demokrasi ve adalet için mücadele olmadan geleceğimize güvenle bakamayız” denildi. 

EYLEMİ BÜYÜTME ÇAĞRISI

Açıklamada “Tüm muhaliflerin mücadelesini kendi mücadelesi kabul eden Halkların Demokratik Kongresi bu mücadeleyi de desteklemekte, bileşenlerini ve tüm demokrasi güçlerini bu eylemi büyütmeye davet etmektedir. Demokratik ilkelere bağlılık konusunda iyi bir sınav vermemiş olsa da CHP'nin sokağa çıkması demokrasi güçleri bakımından hayırlı sonuçlara vesiledir” denildi ve şöyle devam etti: “HDK Yürütme Kurulu güzergah üzerindeki yerel meclislerini bileşenlerini  ve tüm toplumsal kesimleri kendi uygun buldukları yol ve yöntemlerle adalet talebini açıklamaya, sokağa taşırmaya davet etmektedir” 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…