Diktatörden ABD'ye tepki: Bu nasıl bir yasadır, nasıl bir hukuktur?

15 Haziran 2017
Diktatörden ABD'ye tepki: Bu nasıl bir yasadır, nasıl bir hukuktur?

GÖSTERİCİLER KENDİSİNİ 'ÇOCUK KATİLİ TERÖRİST' DİYE PROTESTO ETMİŞTİ --AKP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Washington Büyükelçilik Konutu korumalarının saldırısi sonucu yaşanan olaylarla ilgili olarak 2 kişinin tutuklanmasına ve 12 koruması hakkında yakalama kararı çıkarılmasına tepki gösterdi.

Her zaman olduğu gibi, kendisine muhalif olan herkesi ya PKK'li ya FETÖCÜ olmakla suçlayan AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan, korumalarını göstericilere saldırttığını New York Times'in ortaya koymasına karşı sessiz kalırken, korumalarının tutuklanma kararı karşında ilk kez konuştu.

'ABD POLİSİ HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR'

Erdoğan, "PKK terör örgütü FETÖ'cüler birleştiler, 40-50 metre mesafede şahsıma karşı gösteri yapıyorlar. ABD polisi hiçbir şey yapmıyor. Acaba benzer bir şey Türkiye'de yapılmış olsa tavır ne olur? Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara müdahalede bulunan bizim soydaşlarımızdan iki tanesini içeri almışlar" dedi.

'AMERİKA'NIN HANS'I İLE Mİ KENDİMİ KORUYACAĞIM?'

Washington'daki Türk Büyükelçiliği Konutu önünde olaylar çıktı
 
"Bu nasıl bir yasadır, nasıl bir hukuktur" diyen Erdoğan, "Bu korumalar beni korumayacaksa niçin yanımda ABD'ye götürüyorum? Amerika'nın Hans'ı ile mi kendimi koruyacağım? ABD liderleri ülkeme geldiği zaman Türk polisini bile arabaya oturtmazlar. Biz oraya gittiğimizde 'Hayır biz kendi polisimizi oturtacağız' diyorlar. Bunun mücadelesini vereceğiz siyasi ve hukuki" dedi.

Washington Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Türk korumalarının Türk Büyükelçiliği önünde 'barışçıl gösteri düzenleyen protestoculara saldırdıklarının' tespit edildiğini açıklamıştı. Erdoğan'ın 12 koruması için yakalama kararı çıkarıldı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…