Nijerya, Türkiye'den gelen silah yüklü gemiye el koydu

24 Mayıs 2017
Nijerya, Türkiye'den gelen silah yüklü gemiye el koydu

Nijerya gümrük polisi, Türkiye'den yola çıktığı belirtilen silah yüklü bir gemiyi Lagos limanında yakalayıp el koydu.

Nijerya Gümrük İdaresi sözcüsü Joseph Atta, yaptığı açıklamada çok sayıda pompalı tüfek ve ateşli silah gereçleri bulduklarını belirtti.

440 POMPALI TÜFEK YAKALANDI

Attah, yaptığı açıklamada, "İstihbarat servislerinden edindiğimiz bilgiler üzerine yetkililer, Lagos'ta bir gemide incelemede bulundu. İnceleme sonucunda 440 pompalı tüfek ve ateşli silah gereçleri ele geçirildi" dedi.

Geminin Türkiye'den yola çıktığını ifade eden sözcü, gümrükçülerin dikkatinden kaçabilmek için sıvayla kaplandığını belirtti. Sözcü, olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını ve konu hakkında soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi. 

YIL İÇERİSİNDE YAKALANAN İKİNCİ SİLAH KARGOSU

Nijeryalı yetkililer, ocak ayında Lagos'ta bir kamyonda 661 pompalı tüfek yakalamıştı. Olayın ardından, kamyonu incelemekle sorumlu olduğu tespit edilen üç gümrük yetkilisi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Söz konusu silahların kime teslim edilmek istendiği bilinmiyor. Etnik gerilimlerin yaşandığı Nijerya'da yetkililer, radikal dinci Boko Haram örgütünün ülkenin kuzeydoğusunda neden olduğu şiddet olaylarıyla mücadele ediyor.

2014'DE ERDOĞAN'IN DANIŞMANI VARANK THY İLE SİLAH TAŞIMAYI GÜNDEME GETİRMİŞTİ

2014'te ortaya çıkan ses kayıtlarında dönemin başbakanı Erdoğan'ın danışmanlarından Mustafa Varank'ın bir THY yetkilisiyle Nijerya'ya uçakla silah taşımayı tartıştığı iddia edilmişti. Silahların Boko Haram örgütüne gittiği iddiaları ciddi tartışmalara sebep olmuştu.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…