‘YSK Başkanı FETÖ’cülükten tutuklanma tehdidiyle rehin alındı’

21 Nisan 2017
‘YSK Başkanı FETÖ’cülükten tutuklanma tehdidiyle rehin alındı’

Aydınlık Gazetesi Yazarı Sabahattin Önkibar, “Anlatılanlara göre Sadi Güven ve bazı YSK üyeleri FETÖ’cülük iddiasıyla meslekten atılma ve tutuklanma tehdidi ile rehin alınıp mühürsüz zarflarla kullanılan oyların kabul edilmesine zorlanmış” dedi.

Aydınlık Gazetesi Yazarı Sabahattin Önkibar, mühürsüz oyları geçerli kabul eden YSK Başkanı Sadi Güven hakkında önemli bir iddiayı dile getirdi. Sabahattin Önkibar, YSK Başkanı Sadi Güven’in FETÖ’cülükten tutuklanma tehdidiyle rehin alınarak başkanlık referandumunda mühürsüz oyları geçerli kabul etme kararına zorlandığının konuşulduğunu belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ve Odatv Ankara Temsilcisi Müyesser Yıldız gibi isimlerden Sadi Güven’in YSK Başkanlığı görevine Cemaat’in desteğiyle getirildiği iddiaları gündeme getirilmişti.

Önkibar'ın Aydınlık gazetesindeki yazısının ilgili bölümü şöyle:

AKP’nin silahşörü Cem Küçük’ün bile FETÖ’cü dediği Yüksek Seçim Kurulu Başkanı.

Anlatılanlara göre Sadi Güven ve bazı YSK üyeleri FETÖ’cülük iddiasıyla meslekten atılma ve tutuklanma tehdidi ile rehin alınıp mühürsüz zarflarla kullanılan oyların kabul edilmesine zorlanmış.

Aslında kurulan bu oyun referandumda hayır çıkması ihtimaline matufmuş!

Şayet hayır çıksaymış, geçmişteki Güroymak örneğinde olduğu gibi bu mühürsüz seçmen kağıtları sebebiyle referandum iptal edilecekmiş ki bu iddiayı seslendirenlerin içinde milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu ile İlhan Cihaner’de var.

Sadi Güven ve diğer YSK üyelerini hedef yapan bir diğer husus mühürsüz seçmen kağıtlarının  yine bu referandumda yurt dışı oylar için geçerli sayılmaması ki bu çifte standardın izahı yok.

Kuşkusuz aktardığım Başkent’deki kulis fısıltısıdır ve Sadi Güven’in FETÖ’cülüğü ile tehdit edildiği iddiası soyuttur yani kanıtlanana kadar geçerli değildir; lakin siyasi kulis kabilinde bilinsin istedik.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…