YSK Yazılım mühendisinden itiraf!

19 Nisan 2017
YSK Yazılım mühendisinden itiraf!

Bir ysk yazılımcısının itiraflarıd 16 nisan referandumunda YSK'daki SESCİS'te nasıl tezgah döndüğünü  anlatıyor . ''YSK yazılım mühendisinden itiraflar” başlığı ile  sosyal medyaya bomba gibi düşen açıklama hala konuşuluyor. 

YSK’da 16 Nisan gecesi usulsuzluk yapıldığı iddia edilen yazıda YSK’da yazılım mühendisi olarak çalıştığını iddia eden şahıs ‘Hayır’ oylarının önde olduğunu ileri sürdü.

İşte o yazı:

”Btk’da 11 yıl ,4 yıl Tubitak’ta ve devletimizin bir çok alanında yazılım ve programlama ihtiyacını gidermiş biri olarak ve son olarak YSK’nın seçim yazılımı üzerine çalışma yapmış bir sistem mühendisi olarak söylüyorum. Çok ciddi bir kumpas var. Saat 18:00 ile 20:45 arası ysk’da bir sürü dalga dümen tezgah döndü ve bizi tehdit ettiler. Ysk’da çalışan üst memurlar bir bokurı içine battıklarını söyleniyorlardı ve bunu bir grup veri merkezindeki yazılımcı ile tehditle zorbalıkla a.a ile birlikte kordinasyonlu ve sistematik şekilde manipüle ederek oy “votescrolling” kaydırma işlemi yaptılar.

Bu işlem saat 20:00 ila 20:50 arasında oldu çünkü televizyonda fark edilmiş olmalı ki 3.5 m oy farkı 20 dakika içerisinde 1.2 m düştü. Bu dakikalarla benim server management ile bağlantım kesildi. CHP ve diğer partilerinde YSK seçim programında bilerek kesinti yaşandı çünkü fake columlar giriler row edildi (sahte değer.) Aradaki fark kapatılmaya çalışıldı. Yazılımcılar programa ve veritabanına manuel edit işlemine başladılar matematiksel olarak her şeyi elle değiştirdiler. Aslında bu tezgah haftalar belkide aylar öncesinden hazırlanrnıştı provaları yapılmıştı bile. Size çok rahat bir şekilde “hayır” oyunun galip geldiğini söyleyebilirim çünkü system adrninistrative alanındayım ben ve oyları server database’ye insert akışını takip ediyordum ve sql sorgusu gönderdiğim vakit hayır oyunun %9’dan fazla farkla önde olduğunu söyleyebilirim. Savcılığın özellikle güçlü uzmanlarla ysk’da sistem loglarına 20:00 ila 20:40 arası baktırması her şeyi ortaya dökecek.. Yazdıklarımda yazılımsal bazı terimler var yazılımla ilgilenenler zaten anlayacaklardır ne demek istediğimi hosçakalın.”

https://twitter.com/…tus/854295154034966528

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…