Le Monde: Rus askerlerin Afrin'e gelişi, Fırat Kalkanı'nın bitişi demek

22 Mart 2017
Le Monde: Rus askerlerin Afrin'e gelişi, Fırat Kalkanı'nın bitişi demek

 RUSYA'DAN ERDOĞAN REJİMİNE MESAJ: AFRİN'İ BOMBALAYAMAZSSIN  --Fransız Le Monde gazetesi, Rus askerlerin Afrin’de görülmesinin, Rusya’nın Suriye’deki çatışmanın çözümünde belirleyici rolünü sergileme niyetiyle ilgili olduğunu belirtti.

Rus askerlerin Afrin'e gelişinin Türkiye için Fırat Kalkanı operasyonunun sonu anlamına geldiği kaydedilen yazıda, "Şimdi operasyonun gelişebileceği tüm yönler bloke edildi: Güneyde Suriye ordusu, batıda Rus askerler. Ruslar, Türk askerler ile YPG arasında kalan tampon bölgeye yerleşti" dendi.

Afrin'deki Rus birliklerinin göründüğü videoyu, Sputnik'e, Almanya'daki Kürt Çalışmaları Merkezi'nden Navaf Halil ulaştırmıştı.

Videoda, zırhlı personel taşıyıcılar ve Tigr zırhlı araçlarının Afrin'e doğru ilerlediği görülüyor. Araçların üzerindeyse, onların Rusya'ya ait olduğunu gösteren işaretler bulunuyor.

**

ABD VE Rusya daha önce Türkiye'nin Membiç'e saldırmasını, Erdoğan'ın 'Membiç'e gireceğiz' sözlerini havada bırakmış, yapamazsın demişlerdi. Öte yandan Rakka operasyonundan da dışlandı.. Erdoğan'ın sladıranbileceği bir tek Şengal kaldı. Barzani'nin Türkiye'ye gelmesinin ardından Rojova'lı peşöergeler Şengal'e yollanmıştı. Boşaltılan kandile operasyon yaptıktan sonra Şengal'le saldırı hazırlığı yapıldığı iktidar medyasında söyleniyor. Ancak bunun da gerçekleşmesi zor görünüyor. 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…