Cebeci Kampüsü’nde provokasyon

20 Mart 2017
Cebeci Kampüsü’nde provokasyon

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde ırkçı-islamcı faşist bir grubun İletişim Fakültesi karşısına idam pankartı asması ve İLEF’li öğrencilere küfretmesi üzerine çıkan kavgada fakülte öğrencilerinden yaralananlar oldu.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde sağ görüşlü bir grubun İletişim Fakültesi karşısına idam pankartı asması ve İLEF’li öğrencilere küfretmesi üzerine çıkan kavgada fakülte öğrencilerinden yaralananlar oldu. 

Yaralanan öğrenciler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Yaralanan öğrenciler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde sağ görüşlü bir grup, İletişim Fakültesi’nin karşısına, “Öcalan’a İdam. Birlikte Büyük Türkiye” pankartı astı. “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” sloganı atan gruba kampüsün özel güvenlik görevlilerinin hiçbir müdahalede bulunmaması dikkat çekti. Cebeci Kampüsü girişinde aylardır bekleyen TOMA’ya rağmen polis de bu provokasyon kavgaya dönüşene kadar bekledi. 

Sağ görüşlü grup “Öcalan’a İdam. Birlikte Büyük Türkiye” pankartı asmak istedi.

Sağ görüşlü grubun İLEF’ten çıkan öğrencilere küfürlü sataşması üzerine öğrenciler karşılık verdi ve sağ görüşlü grup ellerinde satır ve sopalarla fakültenin içine girerek öğrencileri kovalamaya başladı. Bazı öğrenciler yaralandı. Koridorları kan olan okulun birinci sınıf öğrencilerinden sinir krizi geçirenler oldu. Yaralı öğrenciler ambulansla hastaneye götürüldü. Polis kavga devam ederken fakülte önüne gelerek öğrencileri dağıtmak için gaz sıktı. İLEF’e giren polisin öğrencileri kovaladığı anları öğrenciler cep telefonlarıyla görüntülediler. (DUVAR)

Polis, gözaltına almak istediği öğrencilerin arkasından pencerelerden böyle atladı. 

Polis, gözaltına almak istediği öğrencilerin arkasından pencerelerden böyle atladı. 

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…