'Birbirlerine yaptılar diyemeyiz. 18 kişi intihar etti'

17 Ekim 2016
 'Birbirlerine yaptılar diyemeyiz. 18 kişi intihar etti'

Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Ankara Barosu’nun Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, cezaevindeki işkence ve tecavüz iddialarına değindi.

Kozağaçlı, 'FETÖ' suçlamasıyla tutuklananlar arasında emniyet ve cezaevlerinde tecavüze uğradığı için kalın bağırsak ameliyatı olanların bulunduğunu ileri sürdü.

Kozağaçlı, "Ülke genelinde ve Ankara'da yaygın bir sistematik işkence var. Farkında mısınız? Başka önemsiz mevzular bir yana Paralel Devlet Yapılanması mensubu denilen yargıçlara, savcılara, askerlere, polislere veya vatandaşa sistematik işkence yapılıyor. Farkında mısınız? Bu kardeşlerimizden biz bugüne kadar sadece dayak yedik. Ben ayrıca hapis de yattım bu harekete mensup yargıç ve savcılar aracılığıyla. Beraber pilav yiyenler siz niye sesinizi yükseltmiyorsunuz? Adliye mescidinde beraber namaz kılanlar bu arkadaşlarımıza hapishanelerde tecavüz ediyorlar. Kalın bağırsak ameliyatı olmuş insanları gördüm makatlarına sokulan eşyalar yüzünden Emniyette ve hapishanede. Biz bunların dayağını yedik ama işkence yapılmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülkede hiç kimseye işkence yapılmasına izin vermeyeceğiz. Ankara Barosu ile birlikte Türkiye'deki avukat geleneği işkence karşısında çaresiz kalmıştır. Utançla başımızı öne eğmeliyiz. Ülke genelinde 40 bin tutuklama, 80 bin gözaltı var. İşkence yapıldı. Birbirlerine yaptılar diyemeyiz. 18 kişi intihar etti" ifadelerini kullandı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…