Baluken: AKP ile Cemaat yeniden görüşmelere başladı!

28 Eylül 2016
Baluken: AKP ile Cemaat yeniden görüşmelere başladı!

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, AKP ile Cemaatin yeniden görüşmeye başladığını ve AKP içerisindeki Cemaatçi vekillere bu sebeple dokunulmadığını iddia etti.

imc tv'de yayınlanan Ayşegül Doğan’la Gündem Müzakere’nin konuğu olan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 15 Temmuz sonrasında darbenin siyasi ayağının ortaya çıkarılmasının engellenmeye çalışıldığını, darbe ile mücadelenin Kürtlere ve sosyalistlere yöneldiğini söyledi.

AKP'nin “darbecilerle mücadele ediyorum” algısı yaratmaya çalıştığını ancak durumun böyle olmadığını ifade eden Baluken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Çok ilginç kulis bilgileri var” diyen Baluken, “AKP ile Cemaat arasında bir takım temasların başladığına dair, bir takım görüşmelerin yürütüldüğüne dair bilgiler konuşuluyor” dedi. Bunun kulislerde yüksek sesle dillendirildiğinin altını çizen Baluken, AKP'nin ABD ziyaretlerine dikkat çekerek, bunun sadece “Gülen’in iadesi” üzerinden okunamayacağını belirtti ve şöyle devam etti:

“Darbenin siyasi boyutunun açığa çıkartılmaması, AKP içerisindeki Fethullahçıların soruşturmaya tabi tutulmaması bile bu konuda mevcut şüpheleri güçlendirici verilerdir. 80’e yakın milletvekilinin Fethullahçıların kullandığı ‘bylock’ sistemiyle ilgili kayıtlarından bahsediliyor ama hükümet bu konuda kılını dahi kıpırdatmıyor.”

Baluken ayrıca, “Onların deyimiyle ‘at izi it izine karıştı’ belirlemesi asıl bu durum için yapılmalı. Tabandaki Kürt, muhalif ya da Cemaate sempati duyan kamu emekçilerine yönelik hukuksuz bir takım operasyonlar yerine bu darbecilerin hangi ilişki içerisinde olduğunu Türkiye kamuoyu yakından takip etmeli” dedi.

Baluken’in bu iddialarını, programın konuklarından Cumhuriyet gazetesi yazarı Ayşe Yıldırım da destekler nitelikte açıklamalarda bulundu. Yıldırım da bu konuyu daha önce AKP'li bir milletvekilinden duyduğunu söyledi.

Kaynak: imc

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…