El Kaide'nin Suriye kolu: ABD bize silah veriyor!

27 Eylül 2016
 El Kaide'nin Suriye kolu: ABD bize silah veriyor!

Üst düzey bir El Nusra komutanı, ABD’nin örgüte başta BGM-71 TOW tanksavar füzeler başta olmak üzere çok sayıda silah gönderdiğini söyledi.

Haftalık Alman dergisi Focus’tan Jürgen Todenhöfer’e konuşan komutan, silahların ABD, Rusya ve BM tarafından ‘terör örgütü’ olarak kabul edilen El Nusra’ya verilmesine herhangi bir örgütün aracılık edip etmediği sorusuna, “Füzeler, doğrudan bize verildi. Amerikalılar bizim yanımızda” yanıtını verdi.

ESAD'I DEVİRİP ŞERİAT DÜZENİ KURMA PLANI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve hükümeti kastederek, “Rejim devrilene kadar savaşacağız” diyen El Nusra komutanı, amaçlarının şeriat kurallarıyla yönetilen bir İslam devleti kurmak olduğunu ve herhangi bir seküler devleti tanımayacaklarını ifade etti.

‘YARDIM KONVOYLARINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Halep’e yardım taşıyan BM konvoylarının vurulmasından 10 gün önce gerçekleştirilen röportajda, El Nusra’nın yardım TIR’larının geçişine izin verilmeyeceğini aktaran komutan, “Kamyonların girmesine izin vermemiz için rejimin tüm bölgelerden geri çekilmesi lazım. Eğer kamyonlar yine de gelirse sürücüleri tutuklayacağız” dedi.

TÜRKİYE DE DESTEKLİYOR!

El Nusra, içerisinde Türkiye'nin isteği üzerine Fırak Kalkanı'na katılmak için fetva çıkartan Kaide'nin kurduğu Ahrar'uş Şam, ÖSO gibi cihatçıların yer aldığı ve Türkiye'nin de desteklediği Fetih Ordusu isimli terör koalisyonununlideri konumunda. Türkiye her ne kadar Nusra Cephesi'ne doğrudan destek verdiğini reddetse de ÖSO'ya silah verdiğini gizlemiyor. ÖSO, defalarca kez açıkladığı üzere diğer cihatçı çeteleri de müttefiği gördüğünü ve silahlarını onlarla paylaştığını gizlemiyor.

Amerikan yönetimi, El Kaide'den ayrıldığını ve ismini değiştirdiğini açıklayan El Nusra'nın kendileri için hala terör örgütü olduğunu vurgulamıştı. / DHA

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…