Halep'te sivillere atılan bombalar Türkiye'den!

26 Eylül 2016
Halep'te sivillere atılan bombalar Türkiye'den!

 Suriye ordusunun birkaç gün önce teröristlerin elinden kurtardığı Handerat Sığınmacı Kampı'na giren Sputnik muhabiri Mihail Alaaddin, Türkiye'de üretilmiş bombalarla ve NATO'nun kullandığı havan toplarıyla karşılaştı.

 Halep'te sivillere atılan bombalar Türkiye'den!Kampın merkezindeki okulun çevresinde bulunan üç binanın birinci katlarında 'cehennem silahları' olarak adlandırılan silahların bulunduğunu belirten Alaaddin, bunların yanında her biri 40 kg ağırlığında, üzerinde Türkçe ifadelerin yazdığı bombaların olduğunu söyledi.

'DOĞRU GÖRDÜNÜZ, BU BOMBALAR TÜRKİYE'DE ÜRETİLDİ'

Filistinli savaşçılardan oluşan ve Suriye ordusuna bağlı olan Liva el Kudüs milis gücü lideri Hamada, "Doğru gördünüz. Bu bombalar Türkiye'de üretildi. Suriye'de bunlardan üretilmiyor. Halep'teki yerleşim birimlerine bu bombalar fırlatılıyor" dedi.

HAVAN MERMİLERİNİN ÜZERİNDEKİ ETİKET, SİLAHLARIN ABD YAPIMI OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU

Kamptaki gözlemlerine devam eden Alaaddin, bir sokakta enkaz arasında 81 mm'lik havan mermilerine rastladı. NATO tarafından kullanılan havan mermileri üzerindeki etiket, bu silahın ABD yapımı olduğunu ortaya koydu.

Handerat Kampı, savaştan önce Filistinlilerin yaşadığı bölgenin en büyük kamplarından biriydi. Geçen aylarda Mellah çiftliklerini kontrol altına alan Suriye ordusu ve Kudüs Tugayı, o günden bu yana kampa birçok taarruz düzenlemiş fakat cihatçıların savunmasını aşamamıştı.

ÖSO'ya bağlı cihatçı bir grup Handerat kasabasında 10 yaşındaki Filistinli esir çocuğun başını kesmişti ve çok tepki toplamıştı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…