AKP'li Aktay 'Antep faili' açıklamasında HDP'yi hedef gösterdi!

22 Ağustos 2016
AKP'li Aktay 'Antep faili' açıklamasında HDP'yi hedef gösterdi!

YENİ ŞAFAK YAZARI 'DANIŞIKLI DÖVÜŞ' DEDİ -- AKP zihniyeti hep aynı.. Demogoji, yalan, iftira, ikiyüzlülük, ölüleri bile ayıran, insanlık-dışı faşist bir zihniyet.. Timsah gözyaşları bile yok..

Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'nde sokakta yapılan kına gecesine kalabalığın arasına karışan 12-14 yaşlarında bir çocuğun üzerindeki patlayıcı infilak etti ya da ettirildi. Gaziantep Valiliği, patlamada yaşamını yitirenlerin sayısını 51, yaralıların sayısını ise 69 olarak açıkladı. Yaşamını yitirenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğu belirtiliyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Yasin Aktay, saldırının failine ilişkin “Dün itibarıyla olay olur olmaz daha ambulanslar olay mahalline gelmeden hemen HDP örgütünün oraya koşması sanki bu olaya hazırlıklı oldukları yönünde de bir takım işaretler veriyor” diyerek HDP'yi hedef gösterdi. HDP Antep il örgütünün böyle vahşi bir katliamı vukubulduğu anda genel merkeze bildirmeyeceğii düşünülemez. Belli ki, Aktay, katliamı politik malzeme olarak kullanacak kadar alçakça bir tutum sergiledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Antep’te meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, hedef alınan etkinliğin HDP’li çalışan bir aileye ait olduğunu ifade etmişti.

Demirtaş, “Dün Antep’te Kürtleri hedef aldılar. Partilimizin düğünüydü. Mesaj nettir; buradan bir iç savaş, kaos çıkarabilir miyiz arayışı içindeler” demişti.

 Aktay'ın, Antep'teki canlı bomba saldırısıyla ilgili açıklamaları şöyle:

 “Olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır, bütün boyutlarıyla araştırılmaya çalışılmaktadır. Bu konuda hiçbir şey karanlıkta kalmayacaktır.

 “Bu konuda şuna herkes emin olmalıdır ki DAİŞ'le PKK arasında hiçbir fark yoktur. DAİŞ'in ipini biraz takip ettiğinde öbür ucunda PKK çıkmaktadır, başka bir ucunda FETÖ, başka bir ucunda başka başka örgütler çıkmaktadır. 

"HDP'LİLERİN ORAYA KOŞMASI BİR TAKIM İŞARETLER VERİYOR"

 "Bu olay çok ilginç, henüz karanlık bir olay. Henüz kimin yaptığına dair tam bir tespit yok. Şüphe, biraz olağan şüpheliler bazında bir şüphe. Ama bulgular ve olayın yapılış mahiyeti, sonradan sahiplenme, örgütlülük...

 “Bugün cenaze ortamına olayı provoke etmek için HDP'li milletvekilleriyle birlikte otobüslerle başka illerden getirilen insanlar, ne yazık ki cenaze ortamını bir miting ortamına dönüştürmeye ve olayı provoke etmeye çalıştılar.

 “Dün itibarıyla olay olur olmaz daha ambulanslar olay mahalline gelmeden hemen HDP örgütünün oraya koşması sanki bu olaya hazırlıklı oldukları yönünde de bir takım işaretler veriyor."

YENİ ŞFAK YAZARI DA

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar, Gaziantep’teki canlı bomba saldırısının ardından "danışıklı dövüş" yorumu yaptı. Bu yorum sosyal medyada büyük tepki çekti. Gericiler islamcı terörü açıkça kınamadıkça saldırılar devam ediyor

Yandaş Yeni Şafak yazarı Cemile Bayraktar, Gaziantep’teki canlı bomba saldırısının ardından bölgeye giden HDP milletvekillerini hedef aldı.

Saldırıya ilişkin AKP’li vekillerin de aralarında olduğu birçok isim IŞİD’e işaret ederken 'IŞİD' demeyen Cemile Bayraktar, Twitter hesabından "HDP vekilleri bölgeye gidiyorsa Antep saldırısı danışıklı dövüştür, provokasyona gidiyorlardır. Kendilerini 6-8 Ekim Katliamından tanıyoruz" diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Antep'te dün gece HDP üylerinin sokakta yaptığı bir düğüne canlı bomba saldırısı gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldıryla ilgili "12-14 yaşlarındaki bir canlı bomba patladı veya patlatıldı. 51 ölüm vakası sözkonusu. 17'si ağır 69 yaralı var" açıklamasını yaptı.

Antep Katliamı'nda yaşamını yitiren 51 kişiden 41'i Yeşilket Mezarlığı'nda düzenlenen törenle defnedildi.

Törene katılmak isteyen Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bazı AKP'li vekiller, "Katil Erdoğan" sloganlarıyla tören alanına alınmadı.

Yaşamını yitirenler için düzenlenen cenaze töreninin ardından HDP heyeti ve beraberindeki yurttaşlar, Merkez Şahinbey ilçesi Beybahçe Sosyal Tesislerinde kurulan taziyeye geçti.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, taziyede birarada durulması için çağrılarını sık sık dile getrmişti. Ancak şu ana kadar hiçbir çağrılarına karşılık alamadı.

 

 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…