Erdoğan'ın 'Diploması'na erişimi engelleyici mahkeme kararı!

30 Mayıs 2016
Erdoğan'ın 'Diploması'na erişimi engelleyici mahkeme kararı!

Marmara Üniversitesi diploma arşivinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce İstanbul Anadolu 5.Sulh Ceza Mahkemesi tarafından erişime engellendiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploması hakkındaki tartışmalar sürerken bir yeni gelişme daha meydana geldi.

Öğretim üyesi Zafer Yörük'ün Facebook sayfasında yaptığı bir paylaşıma göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Marmara Üniversitesi'nin diploma arşivinin İstanbul  Anadolu 5.Sulh Ceza Mahkemesinin 18-07-2014 tarih ve 2014/573 D.iş sayılı kararıyla erişime engellendiği ortaya çıktı. 

dip.png 

Haberdar'ın haberine göre, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından erişim engellenmesine yapılan itiraz üzerine ise arşiv tekrardan erişime açılmış.

Arşivde Erdoğan'ın diploması bulunamıyor

Geçtiğimiz günlerde Oda TV'de yayınlanan bir habere göre ise arşivlerde Erdoğan'a ait diplomanın yer almadığı ifade edilmişti.

Haberde "Marmara Üniversitesi’nin “bir diplomanın Marmara Üniversitesi tarafından verildiğini doğrulamak” -yani iş başvurusu yaptığınızda sunduğunuz diplomanın gerçek olup olmadığını sorgulanabildiği resmi bir sistem- için kurduğu diploma doğrulama sisteminde Erdoğan’ın mezuniyet bilgileriyle sorgulama yaptığınızda herhangi bir kayıt bulunamıyor."denilmişti. /ABC

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…