CHP'li Cihaner, 17 Aralık dosyasının yeniden açılması için savcılığa başvurdu

26 Mayıs 2016
CHP'li Cihaner, 17 Aralık dosyasının yeniden açılması için savcılığa başvurdu

CHP milletvekili İlhan Cihaner, 'Rıza Zerrab'ın suç ortağı, geçtiğimiz mart ayında İran'da idama mahküm edilen Babek Zencani'nin yargılama sırasında ''Türkiye'de 137 milyonu 3 bakana olmak üzere toplamda 8.5 milyar dolar dolar rüşvet dağıttığına'dair ifadesini, ayrıca ABD'nin New York eyaletinde ABD'yi dolandırmak, Uluslararası Acil Ekonomik Güçler yasasını ve İran'a yönelik yaptırımları ihlal etmek suçlarından tutuklu bulunan Zerrab'ın hakkındaki iddianemeyi delil gösterdi..

İddianmede de adı geçen şirketlerin Türkiye'de ve 91 ismin TC vatandaşı ve devlet yetikilisi olduğunu hatırlatarak bunun yeni bir soruşturma açmak için yeterli gerkçe olduğunu belirtti..

Cihaner, Reza Zarab hakkında ABD’de açılan dava ve Babek Zencani hakkında İran’da verilen kararın yeni delil veya yeni bir suçun işlendiği izlenimi niteliğinde olduğu kabul edilerek derhal soruşturma açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verdi.

CHP İstanbul milletvekili İlhan Cihaner, bu gerekçelerle 17 Aralık soruşturmasındaki takipsizlik kararının kaldırılarak yeni bir soruşturma açılmasını talep etti. 

Cihaner, bu soruşturmada İran ve ABD’den Sarraf ve Zencani dosyalarının istenmesini ve Zencani’nin tanık sıfatıyla ifadesinin alınmasını da istedi.

Cihaner konuyla ilgili İstanbul Başsavcılığı'na verdiği dilekçeyi Twitter'da paylaştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…