Savcı Bharara, 17 Aralık iddianamesini delil olarak sundu!

25 Mayıs 2016
Savcı Bharara, 17 Aralık iddianamesini delil olarak sundu!

Reza Zarrab soruşturmasını sürdüren Savcı Preet Bharara, 17 Aralık soruşturmasında hazırlanan iddianameyi mahkemeye delil olarak sundu. Bharara'nın hazırladığı Sarraf iddianamesinde Saray'a yakın çok sayıda kişinin konuşma kayıtları da yer alıyor.

New York Başsavcısı Preet Bharara Reza Zarrab'ın kefaletle serbest bırakılması yönündeki talebinin reddedilmesi için 17 Aralık iddianamesini delil gösterdi.

Bharara, Sarraf'ın para desteği ile Emine Erdoğan'ın kurduğu vakfa (TOGEM-Der) verdiği parayı da kanıt olarak gösterdi.  Zerrab'ın avukatının kefalet için başvuru mektubunda Avukatının açıklamasında Zerrab'ın "TOGEM-Der'e yaptığı mali katkılar 2014 yılında yaklaşık 1.000.000 $, 2013 yılında yaklaşık 850.000 $ olarak gerçekleşti, 2016'dan bugüne kadar ise yaklaşık 2.300.000 $" ifadesi yer almıştı. Yani toplamda 5 milyon doları aşan bir tutar.

Bharara ayrıca Zarrab’ın külçe altınlarını, altın kaplama tabancasını ve 500’lük avra dostelerini de delil olarak gösterdi.

Bharara, 17-25 Aralık iddianamesini, “Zarrab’ın yasadışı ilişkileri”ni ortaya koymak için soruşturmanın çerçevesine aldı. Böylece Sarraf'ın yargılanmasına 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturması da dahil olmuş oldu. 

Bharara, bugün açıkladığı belgelerde 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında adı geçen eski bakanlardan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın da isimlerine yer verdi.

Zarrab’ın kefalet talebinin neden reddedilmesi gerektiğini detaylı bir şekilde açıklayan başsavcının hakime sunduğu gerekçe dosyasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın isimleri de var. /TurkishSun

SARAY'A YAKIN ÇOK SAYIDA KİŞİNİN SES KAYDI

Haberdar.com'dan İlhan Tanır'ın özel haberine göre, Bharara'nın hazırladığı Sarraf iddianamesinde Saray'a yakın çok sayıda kişinin konuşma kayıtları da yer alıyor.

Bu durum ABD'nin Türki siyasetçi ve gazetecileri uzun süre dinlediğini ortaya koyuyor. Kayıtlarda Saray'a yakın televizyon yorumcuları Bekir Hazar ve Ergün Diler'in de konuşmalarının olduğunu dikkat çekti

ERDOĞAN'IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU ÜST DÜZEY TÜRK YETKİLİLERE YAKIN

New York Times muhabiri Benjamin Weiser, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, savcılık ofisinin Sarraf’ın nüfuz ve para kullanarak Türkiye’de hapisten kaçtığını ve kefalet talebinin bu nedenle reddedilmesi gerektiğini belirttiğini aktardı.

​Sarraf’ın suçlu bulunması durumunda hapis cezası riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Bharara’nın ofisinin, bu nedenle kaçma şüphesi bulunduğunu ifade etti. 50 milyon dolarlık kefalet talebine kesinlikle karşı olduklarını belirten savcılık, Sarraf’ın aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu üst düzey Türk yetkililerle yakın ilişki içinde olduğuna dikkat çekti.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…