İşçi Filmleri Festivali 1-8 Mayıs tarihlerinde 4 ilde aynı anda

3 Mayıs 2016
İşçi Filmleri Festivali 1-8 Mayıs tarihlerinde 4 ilde aynı anda

11. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1-8 Mayıs tarihleri arasında izleyicilerle buluşuyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek festivalde bu yıl “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” teması ile toplam 59 film gösterilecek. Festival, amacına uygun olarak tüm gösterimlerini ücretsiz yapıyor.

2006’dan bu yana “Emeği Gören Kamera Sokağa Çıkan Sinema”, “Biz Başka Dünya İsteriz”, “Sınırda Yaşamak”, “İşimiz Gücümüz Yaşamak” gibi her yıl farklı temalarla yüzlerce insana ulaşan festival, bu yıl “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” diye sesleniyor. Tüm dünyadan işçi sınıfının yaşamını ve mücadelesini anlatmak, işçi sınıfı mücadelesine dair film veya belgesel yapan kişi ve grupların deneyimlerini paylaşmak ve işçilerin, işsizlerin, öğrencilerin, köylülerin ve kadınların mücadelesini ve tüm dünyadan halkların isyanını gösteren çalışmaları yaygınlaştırmayı amaç edinen İşçi Filmleri Festivali, bu amaca uygun olarak tüm gösterimlerini ücretsiz yapıyor.

acilis twitter gorselİşçi Filmleri Festivali, filmlerin üretim sürecini ve üretim sürecinin bir parçası olarak kolektif emeği önceliyor. Bu nedenle her yıl, setlerde çalışan tüm sinema emekçilerini hatırlamayı, hatırlatmayı ve başından beri o emekçilerin daha iyi iş ve yaşam koşulları için verdikleri mücadeleyi desteklemeyi ve bu mücadelenin örgütleri dayanışmayı sürdürüyor. Bunun yanı sıra izleyiciye sinema salonlarında ulaşamamış, bağımsız sinema yönetmenlerinin de filmlerini gösterebilecekleri ortak bir platform oluşturuyor.

2 Mayıs’ta Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yapılacak açılış gecesinde, gecenin sunuculuğunu oyuncu Sevinç Erbulak üstleniyor. Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü’nün gösterileriyle renk katacağı gecede, açılış filmi olarak Metin Kaya’nın kaçak madenlerde çalışan işçilerin yaşamını anlattığı “Soluk” isimli filmi gösterilecek.

Festivalin gösterim programına buradan ulaşabilirsiniz.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…