Erdoğan'ın sığındığı Halil Paşa mezarına rakı dökülmesini vasiyet etmiş!

30 Nisan 2016
Erdoğan'ın sığındığı Halil Paşa mezarına rakı dökülmesini vasiyet etmiş!

Kurtuluş savaşını gözden düşürmek için, 'iki ayyaştan biri' olan Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkış tarihi 1919'a kafayı takan Erdoğan'ın sığındığı Halil Paşa da mezarına bir şişe dökülmesini vasiyet edecek kadar rakıcı çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kut'ül Amare Zaferi'nin 100'üncü yılı töreninde "Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum. Her kim ki zaferleriyle ve yenilgileriyle son 200 yılımızı, hatta son 600 yılımızı soyutlayıp eski Türk tarihinden Cumhuriyete atlıyorsa biliniz ki o kişi milletimizin de devletimizin de hasmıdır" diyerek Kurtuluş mücadelesini hedef almak için kullandığı tarihi zaferin komutanı, Halil Paşa'nın da mezarına rakı dökülmesini vasiyet ettiği ortaya çıktı.

Kut'ül Amare Zaferi'nin 100'üncü yılını kutlayıp Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı 23 Nisan resepsiyonun iptaline ses çıkarmayan, Cumhuriyeti'in kurucularına 'iki ayyaş' diyerek hakaret eden Erdoğan'ın bu gerçeğin ortaya çıkışına vereceği tepki merakla bekleniyor.

‘ZAFERİN DERS KİTAPLARINDA BİRKAÇ KELİME İLE GEÇİŞTİRİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ'

Bugün de İlim Yayma Cemiyeti Genel Kurulu'nda konuya devam eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Kut'ül Amare, bu milletin Avrupa ülkeleri tarafından 'hasta adam' olarak ilan edildiği, topraklarının paylaşıldığı, beka mücadelesi verdiği kritik bir dönemde kazandığı abidevi bir zaferdir. Ama buna 'hayır ben bunu zafer olarak kabul etmiyorum, etmeyeceğim' diyen bazı ayağı yere değmeyen, kendini bilmez, haddini bilmez tipler de var. Ama onlara rağmen bu zaferi inkar edemeyecekler. Yıllarca bizlere unutturulmaya, hafızalarımızdan tamamen silinmeye çalışılan bu zafer, aynı zamanda ülkemizdeki çarpık tarih anlayışını da gözler önüne sermektedir. Bu zaferin ders kitaplarında kuru birkaç kelimeyle geçiştirilmeye çalışıldığını üzüntüyle ve ibretle görüyoruz.''

PAŞA BABAM SONDA İLE RAKI İÇİYORDU

2014 yılında, Habertürk'te Murat Bardakçı'nın sunduğu "Tarihin Arka Odası" programda konuşan Dr. Necdet Özgelen, Kut'ül Amare komutanı Halil Paşa'nın mezarına rakı dökülmesini vasiyet ettiğini açıklamıştı.

Programda Dr. Necdet Özgelen Halil Paşa'nın vasiyetini anlattı. Programda, hastalığı sırasında sonda ile rakı içen dedesinin kendisine mezarına bir şişe rakı dökmesini vasiyet ettiğini söyledi. Ölümünden dört yıl sonra mezarına rakı dökmek istediğini ama bunu gerçekleştiremediğini anlatan Özgelen, artık bu vasiyeti yerine getirmek istediğini, çünkü kendisinin de vaktinin geldiğini, ama şimdi de dedesinin mezar taşını bulamadığını dile getirdi..

Halil Paşa'ya, "Paşa Babam" diye hitap eden ve 1944 "Türkçülük" davasında Nihal Atsız ile birlikte tutuklanan isimlerden biri olan Necdet Özgelen, gırtlak kanseri olan Halil Paşa'nın midesine inen bir hortumla rakı içmeye devam ettiğini de aktarmış, şunları söylemişti:

"Halil Paşa gırtlak kanseri olmuştu. Paşa babam burnundan geçirilen bir sondayla ancak sulu gıdalar alabiliyordu. Paşa babam soldayla rakı içiyordu. Bana daima vasiyet ederdi. 'evladım ölürsem, benim mezarıma ziyarete gelirsen, başucuma bir şişe rakı dök... Kayınbirader ile gittik, mezarı da bulduk, ama rakıyı dökemedik. Nasıl dökerdiniz, mezarlık ve rakı nasıl bir arada olabilir."

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…