IŞİD'in NATO subayı Türk militanı da varmış!

29 Nisan 2016
IŞİD'in NATO subayı Türk militanı da varmış!

DİĞER NATO ÜLKELERİNDEN DE VAR --IŞİD’e ait bir dizi dokümanın sızdırılmasının ardından örgütün ‘elit’ militanları arasında olduğu belirtilen NATO’da görevli bir Türk subayı, Norveçli bir helikopter pilotu ve bir İngiliz firması için çalışan üst düzey elektronik mühendisine ait ‘CV’ler ortaya çıktı.

The Telegraph gazetesinin haberine göre, IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’da üst düzey liderleri için kurduğu eğitim kampına katılan 368 militanının isimlerin yer aldığı bir belge Suriye’nin ‘Zaman El Wasl’ gazetesi tarafından yayınlandı.

Buna göre, Rakka’da eğitim alanlardan biri ‘Ebu Bekir’ adını kullanan bir Türk vatandaşı. Belgelerde ‘Ebu Bekir’in 18 ay NATO’da hizmet vererek savaş deneyimi kazanmış bir subay’ olduğu belirtildi.

KİMYA MÜHENDİSİNDEN UÇAK MEKANİĞİ UZMANINA IŞİD'İN 'ELİT' MİLİTANLARI

Sızan belgelerle IŞİD’in Rakka’da eğitim verdiği ‘Ebu Hutaf El Azeri’ isimli militanının Suudi Arabistan ordusunda 10 yıl görev yaptığı, örgütün Çeçen militanlarından Saleemeh El Şişani’nin ise Rus donanması için iki yıl çalıştığı kaydedildi.

IŞİD’in bir diğer elit militanı ise 62 yaşındaki İngiliz vatandaşı ‘Ebu İsmail El Endonezi.’ ‘Zaman El Wasl’nin yayınladığı belgelere göre, El Endonezi örgüte katılmadan önce İngiltere’nin önde gelen bir bilgisayar firmasında çalıştı ve asıl görevi ‘iletişim izleme’ydi.

Kampta eğitim almaları için seçilen iki de Kanadalı var. Onlardan biri olan Ebu Musa El Kanadi’nin Toronto’da yaşayan bir kimya mühendisiyken, diğer Kanadalı IŞİD militanının adı belirtilmemiş ancak ülkesinde elektro-mekanik mühendisliği eğitimi aldığı ve uçak mekaniği konusunda uzman olduğu ifade edildi.

SIZAN BELGEDE ADI GEÇENLERİN YÜZDE 30'U ASKERİ EĞİTİM ALMIŞ

‘Kamp Veritabanı’ isimli ve IŞİD’in hilafet ilan ettiği Mayıs 2014 tarihli belge, örgütün kuruluş döneminde çok sayıda askeri eğitim almış militana sahip olduğunu gözler önüne serdi. Buna göre, adı geçen militanlardan yüzde 30’u aralarında Rusya, Türkiye, Çin, Cezayir ve Suudi Arabistan’ın da olduğu ülkelerin ordularında hizmet vermişti.

Belge ayrıca, IŞİD’in kurulduğu ilk günden bu yana belirli bir program ve düzen içinde büyümeye devam ettiğini göstermedi bakımından da önemli.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…