​AKP'de bir taciz skandalı daha

28 Nisan 2016
​AKP'de bir taciz skandalı daha

Ensar Vakfı'nda yaşanan çocukları taciz skandalının ardından AKP bu sefer de Mudanya'dan gelen taciz iddiasıyla sarsıldı.

Bursa Mudanya'da görevden el çektirilen İlçe Başkanı E.K.'nın parti üyesi bir kadını taciz ettiği gerekçesiyle görevden alındığı belirtiliyor.

TACİZ SKANDALI İSTİFA GETİRDİ

AKP'nin başını ağrıtan taciz skandalı iddiası Mudanya'da kulaktan kulağa yayılıyor. İddialara göre İlçe Başkanı E.K., parti üyesi dul bir kadına tacizde bulundu. Olayların büyümesi üzerine parti genel merkezi devreye girdi.

E.K. ile AKP Meclis üyesi ve eski ilçe başkanı K.K. arasında uzun süredir anlaşmazlık yaşanıyordu. İki isim arasındaki anlaşmazlık zaman zaman tartışmalara hatta küfürleşmelere varmıştı. Olaylar üzerine K.K. disipline sevkedilmişti. Taciz iddiaları da ilçede konuşulmaya başlanınca olaya parti genel merkezi el koymak zorunda kaldı. İddiaya göre E.K. Ankara'ya çağrıldı. Taciz içerikli mesajları kendisine gösterilen E.K.'dan istifa etmesinin istendiği ileri sürülüyor. İstifası istenen E.K., fenalaştı hatta kısa süreli bir baygınlık da geçirdi.

Taciz skandalıyla AKP ilçede sıkıntılı günler geçirirken İl Başkanı Cemalettin Torun ortamı yatıştırmak için ilçeye gitti. Gelişmelerle ilgili partililerden bilgi aldı. İlçe başkanı E.K.'nın görevinden istifa ettiğini açıkladı.

BU NASIL TEŞKİLAT!? YARDIMCISI DA BİR ÖĞRETMENİ TACİZ EDİP CEZA ALMIŞ

E.K. ise kendisini savundu. İddiaları reddedip, bel altı söylemlerle kendisinin yıpratıldığını, yaşadığı sıkıntılar sebebiyle sağlık durumunun bozulduğunu belirtti. Diğer yandan E.K.'nın daha önce de partili bayanlara taciz içerikli mesajlar gönderdiği ileri sürülüyor. Diğer yandan E.K.'nın yardımcısı olarak görev yapan B.S. ise bir öğretmeni taciz ettiği iddiasıyla yargılanmış ve 2 yıl ceza almıştı.

karsigazete.com.tr

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…