Rusya: Türkiye'nin güneydoğusunda fiili iç savaş yaşanıyor

27 Nisan 2016
Rusya: Türkiye'nin güneydoğusunda fiili iç savaş yaşanıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Türkiye için yapılan seyahat uyarısını yineledi. Zaharova ayrıca, Baltık ülkelerinin 'Rusofobi'yi silah harcamalarını meşrulaştırmak için kullandığını söyledi.

Haftalık basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rus atandaşlarına Türkiye'ye seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulunan Dışişleri Bakanlığı'nın bu çağrısının hala geçerli olduğunun altını çizdi.

'RUS VATANDAŞLARINA YAPILAN SEYAHAT UYARISI İÇİN BİR DİZİ SEBEP VAR'

Zaharova, "Rus basınında, bu yıl Türkiye'ye 600-700 Rus turistin gitmeyi planladığına dair tahminlere yer verildi. Ancak Türkiye'nin, Rus vatandaşları için hala gitmeleri tavsiye edilmeyen bir ülke olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bunun için de bir dizi sebep var" dedi.

Türkiye'nin güneydoğusunda yaşananlar için 'fiilen iç savaş' tanımını kullanan Zaharova, Türkiye'ye diğer bölgelerinde yaşanan terör saldırılarına da dikkat çekip, bu ülkeye giden Rus vatandaşlarının hayatlarının tehlikeye girebileceğini vurguladı.

'RUS FOBİSİ BİR SEKTÖR HALİNE GELDİ'

Zaharova, 'Rus tehdidi' gerekçe olarak gösterilerek artırılan savunma harcamalarına da değindi.

"Baltık hükümetleri, hayali Rus işgalleriyle korkuttukları halklarına ne yaptıklarını umursamıyor gibi görünüyor" diyen Zaharova, "Rus fobisi bir sektör haline geldi. Nitekim Rus tehdidi de Batı'nın askeri harcamalarını artırması için pratik bir yol olarak kullanılıyor" vurgusunu yaptı.

BİLDİĞİMİZ KADARIYLA ABD ASKERİNİN POSTALI SURİYE'DE TOPRAĞA DEĞMEYECEKTİ'

Bu arada Zaharova, ABD'nin Suriye'ye 250 asker daha gönderme planlarına dair daha fazla bilgi istediklerini söyledi: "Tam olarak ne olduğunu, bunun bir kerelik bir adım olup olmadığını, bu insanların kim olduğunu, ne gibi görevler yerine getireceklerini, nerede konuşlandırılacaklarını ve belirli bir planın parçası olup olmadıklarını anlamak istiyoruz."

Zaharova, "ABD'nin Suriye politikasında tutarlılık görmek istiyoruz. Zira bildiğimiz kadarıyla bu politika, 'ABD askerlerinin postalları Suriye'de toprağa değmeyecek' şeklindeydi" vurgusu yaptı. /Sputnik

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…