Cizre'de üçüncü bodrumdan gelen telefon: 40 kişiden 20'si öldürüldü!

10 Şubat 2016
Cizre'de üçüncü bodrumdan gelen telefon: 40 kişiden 20'si öldürüldü!

HDP ESKİ İLÇE EŞ BAŞKANI DERYA KOÇ: "Şu an durumumuz çok kritik. Alt kattaki bodrumda yaklaşık 20 yaralı arkadaşımızı yakarak katlettiler. Biz de geriye 20 kişi kaldık. Şu an etrafımız tanklarla çevrilmiş durumda. Bize de ateş açıyorlar. Biz de yanabiliriz her an.''

Cizre'de yeni yaralıların bulunduğu bir bodrum daha ortaya çıktı. Sur Mahallesi'nde bulunan bir evin bodrumunda mahsur kalan yaklaşık 40 kişiden 20'sinin öldürüldüğü bildirildi. 

Dünyanın günlerdin konuştuğu Şırnak’ın Cizre ilçesindeki vahşet bodrumu ile yakınlarındaki bir binada kalanların akıbetleri henüz bilinmiyorken, ilçeden yeni bir bodrum ve katliam haberi daha geldi. Cizre’de dün üçüncü bir binanın bordum katında, 20 kişinin yakılmış cenazesinin ve 20 kadar da sağ insanın bulunduğu bildirildi.

Dicle Haber Ajansı’nın haberinde; Cizre'de iki ayrı binanın bodrum katında 20 kişinin yakılarak öldürüldüğü, 20 kişinin de yaralı olarak beklediği öne sürüldü.

HDP MİLAS ESKİ İLÇE EŞ BAŞKANI DERYA KOÇ TELEFONLA BABASINA BİLDİRDİ

Yeni bodrum olayı,bodrumda mahsur kalan kişilerden biri olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milas eski İlçe Eşbaşkanı Derya Koç’un, Nusaybin’de, kendisinden haber almak için başlatılan nöbet eyleminde bekleyen babası Kemal Koç’u aramasıyla ortaya çıktı. Koç babasına "Şu anda burada mahsur kalan 20-25 kadar arkadaşımızı yakarak katlettiler. Diğerlerini de infaz etmeye çalışıyorlar" dediği iddia edildi.

Kızının Pazartesi sabahı kendisini aradığını ve bir bodrum katında mahsur kaldıklarını söylediğini paylaşan baba Kemal Koç, "60 insanın katledildiği haberlerinin ardından beni aradı ve durumunun iyi olduğunu söylemişti. Kontörünün olmadığını ve kontör yüklememi istedi. Kendisine kontör yükledim. O günden sonra da ulaşamadım bir daha kendisine. Ancak bugün beni aradı ve durumlarının kötü olduğunu söyledi" dedi.

'20 KİŞİ HAYATTAYIZ VE YARALIYIZ'

Dicle Haber Ajansı’nın telefonla ulaştığı binadaki yaralılardan HDP Milas eski İlçe Eşbaşkanı Derya Koç, son durumlarına ilişkin bilgi verdi. 

Etrafları sarılı olduğu için konuşmayı kısa tutan ve kısık sesle konuşan Koç, "Şu an durumumuz çok kritik. Alt kattaki bodrumda yaklaşık 20 yaralı arkadaşımızı yakarak katlettiler. Biz de geriye 20 kişi kaldık. Şu an etrafımız tanklarla çevrilmiş durumda. Bize de ateş açıyorlar. Biz de yanabiliriz her an. Onun için halkın acilen buraya gelmesi gerekiyor. Yaklaşık bir saat önce buraya ateş açtılar. Yaralı arkadaşlarımızı katlettiler. Sadece 20 kişi hayattayız ve hepimiz yaralıyız. Sur Mahallesi'ndeyiz. Etrafımız tanklarla çevrili. Şebeke de yok. Telefon her an kapanabilir. Şu an kapatmak zorundayım. Etrafımızdalar" dedi. 

BİNADA KALANLARIN İSİMLERİ 

Derya Koç, Lokman Bilgiç, Murat Kekin, Sinan Kaya, İbrahim İvrendi, Fırat Malgaz, Orhan Tunç, Meryem Akyol, Mürsel Dalmış, Star Öztürk, Murat Tunç, Abdülselam Turgut, Fatma Demir, Emel Ayhan, Mesut Özer, Abdullah Özgür, Agit Aydın, Barış Gasir, Sahip Edip, soyadı öğrenilemeyen Ferhat isimli kişi. 

KAYNAK: DİHA

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…