Faysal Sarıyıldız: Cizre'de kardeşlik katledildi..

9 Şubat 2016
Faysal Sarıyıldız: Cizre'de kardeşlik katledildi..

KATLEDİLENLERİ PARÇA PARÇA AÇIKLAYACAKLAR --Haberin hemen ardından ırkçı ve savaş aygıtı hesaplardan fotoğrafların paylaşılmasının tesadüf olmadığını çok iyi biliyoruz. Sosyal medyada ‘60 leş’ tagının TT olması bu toplumun büyük bir kısmının nasıl bir toplumsal histeriye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Bu ırkçı ve faşist ruh halinin mimarı AKP’dir.

Cizre'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ilçede gerçekleşen katliama ilişkin yapılan açıklama ve haberlere dair bir yazı kaleme aldı.

Sarıyıldız'ın ANF için kaleme aldığı yazı şöyle:

Cizre’de TRT Haber’in ‘60 terörist öldürüldü’ şeklinde geçen haberin hükümetten habersiz servis edildiğine inanmıyoruz. Bilinçli olarak 60 sayısı ile Kürt halkı ve duyarlı kamuoyunda bir şok hali yarattılar. Daha sonra bu sayıyı 10’a çekip ölümü sıradanlaştırmak istediler.

KATLEDİLENLERİ PARÇA PARÇA AÇIKLAYACAKLAR

Elimizde yaşamını yitirenlerin sayısına dair net bir bilgi yok. Ancak bildiğimiz iki gerçek var:

1. Cizre’de bir katliamın yüzde yüz yaşandığı gerçeği,

2. Şırnak Valiliği’nin bahsettiği 10 sayısından daha fazla kişinin katledildiğini tahmin ediyoruz.

Çatışma mizanseni ile katledilenleri parça parça açıklayacakları kanaatindeyim. Günlerdir hem vahşet bodrumunda hem de son ateşe verilen ev ile ilgili hem hükümet hem de AKP basını katliamı meşrulaştırmak için her türlü yalan, yanlış haberleri dolaşıma soktular. Başbakan, yaşamını yitirenlerin sayısı hakkında ‘Şırnak Valiliğinin açıklamasına itibar edin’ diyor. Biz ne Şırnak Valisi’nin ne de TRT Haber’in ve AKP medyasının açıklamalarına itibar ediyoruz. Şırnak Valisi ve AKP medyası günlerdir Cizre’deki hakikati katletmek için her türlü yalan ve hileye başvurdu. Başbakan açıklasın bize bir kamu kurumu olan ve Başbakanlığa bağlı olan TRT Haber hangi kaynağa dayanarak 60 kişinin öldürüldüğü haberini servis etti?

BU KATLİAM AKP-ÖZEL HARP DAİRESİ İTTİFAKİ İLE GERÇEKLEŞTİ

Haberin hemen ardından ırkçı ve savaş aygıtı hesaplardan fotoğrafların paylaşılmasının tesadüf olmadığını çok iyi biliyoruz. Sosyal medyada ‘60 leş’ tagının TT olması bu toplumun büyük bir kısmının nasıl bir toplumsal histeriye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Bu ırkçı ve faşist ruh halinin mimarı AKP’dir. Bu ruh hali hangi kardeşliği sağlayacaksınız? Cizre’de kardeşliği katlettiniz? En kutsal kavramımız olan Barış kelimesine insanların yüzüne artık söylemekten utanır hale geldik. Cizre, 56 gündür insanlık adına utanç duyulacak her türlü vahşete tanıklık etti. Bu vahşet yerel, kontrolden çıkmış güçlerin icraatı olarak görmek büyük bir siyasi yanılgıdır. Cizre’de yaşanan katliam ve vahşet AKP-Özel Harp Dairesinin ittifakı ile gerçekleşti. Cizre üzerinden toplumun tümüne korku salınmak istendi. Cizre’deki katliam 1996’da Güçlokonak’ta insanları diri diri yakanlar ile Roboski’de 34 Kürdü bombalayanların kurdukları ittifakın marifetidir. Bu böyle bilinmelidir. 1990’larda Kürt halkına karşı bütün kirli katliamları yapanları Cizre, Silopi ve Sur’a gönderdiklerini çok iyi biliyoruz.

* Faysal Sarıyıldız/Cizre

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…