Hangi CHP’li belediyeler cihatçılara yardım kuyruğuna girdi?

4 Şubat 2016
 Hangi CHP’li belediyeler cihatçılara yardım kuyruğuna girdi?

CHP TABANINI FAŞİZME YEDEKLEMEK!--Suriye’de Esad’a karşı savaşan, aralarinda MHP'li  ve alperenlerin de bulunduğu cihatçılara Sedat Peker gibi tescilli çete lideri isimlerin yanı sıra CHP’liler de yardım TIR’ları yollamaya başladı.

Cumhuriyet Halk Partili Büyükçekmece Belediyesi ve Silivri Belediyesi Suriye’de Esad’a karşı savaşan Bayırbucak’taki cihatçılara yardım TIR’ı göderdi. Büyükçekmece Belediyesi’nin organizasyonuyla hazırlanan konvoya Silivri Belediyesi ve Beşir Derneği de katkı sundu. Bayırbucak’a yollanan TIR’lar Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi önünden belediye başkanı Hasan Akgün’ün katılımıyla yola çıktı. TIR’lar gönderilirken dua edildi.

img_5479.jpg

 CHP’li BAŞKAN: ACILARINI PAYLAŞIYORUZ, 

ABC gazetesinde yer alan habere göre, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Bayırbucak Türkmenlerine daha öncede ortaklaşa yardım TIR’ları gönderildiğini ifade ederek, “Bugünde Bayırbucak’ta büyük eziyet altında yaşayan ve yaşam mücadelesi veren, son günlerde kaçarak ülkemize sığınmaya başlayan kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. Bayırbucak Türkmenlerine yapılan bir ızdıraptır. Bu bir insanlık ayıbıdır. Bizler de inanmış insanlar olarak, hele ki Türk milletinin ferdi olarak bu acıyı hissediyor, soydaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz” dedi.

ESAD'A KARŞI SAVAŞIYORLAR

Rusya’nın Suriye’de cihatçı örgütlere başlattığı operasyonun ardından AKP çevreleri Bayırbucak Türkmenleri yalanını ortaya atmıştı. Bunlar arasında Çin'deki Uygur bölgesinden türkiye'ye gelip Bayırbucak'a yerleştirilen 2 bin Uygur ailesi, Çeçenler var. Geçen günlerde MHP'li bir yöneticinin Esad güçlerini tarafından öldürüldüğü, Teslim olan Rus pilotu öldüren bir ülkücü militanın ise Türkiye'ye kaçtığı biliniyor. AKP tarafından beslenen tescilli çete lideri Sedat Peker, AKP’li belediyeler ve Osmanlı Ocakları ve benzer AKP’ye yakın dernekler aracılığıyla ‘Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım konvoyları gönderilmişti. 

bknz: MHP'li başkan Türkmendağı'nda öldürüldü.. 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…