Erdoğan “Niye IŞİD’i destekliyorsunuz” diyen muhabiri susturdu, Varank üstüne yürüdü

1 Aralık 2015
Erdoğan “Niye IŞİD’i destekliyorsunuz” diyen muhabiri susturdu, Varank üstüne yürüdü

Dünya İklim Forumu nedeniyle 140’ın üzerinde devlet ve hükümet lideriyle birlikte Paris’te bulunan Tayyip Erdoğan’a bir Rus gazeteci, konferans salonuna geldiği sırada soru yöneltti.

“Neden DAEŞ’i (IŞİD) destekliyorsunuz?” sorusu üzerine Erdoğan Lifenews muhabirine ‘sus’ işareti yaptı, ardından da korumalar gazeteciyi Erdoğan’ın yanından uzaklaştırdı.

Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank’ın da ardından gazetecinin üstüne yürüdüğü ve kamerada anlaşılmayan bir şeyler söylediği görüldü.

Türkiye’nin Rusya’ya ait SU-24 savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya basınında yoğun bir Tayyip Erdoğan karşıtı haber trafiği gözleniyor. Gazeteler ve televizyonlar Erdoğan’a ait olduğu söylenen 17-25 Aralık dönemine ait ses kayıtlarını yayınlarken Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Enerji Bakanlığı’na getirilmesi eleştiriliyor, Erdoğan’ın yoğun bir şekilde yolsuzluğa bulaştığına yönelik haberler paylaşılıyor. Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin ayrıca IŞİD’in çıkardığı Suriye petrolünü satın aldığı ve IŞİD’e çeşitli yollarla destek verdiği savunuluyor. (ZETE)

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…