Kızıldağ düştü.. Sırada İdlib var..

26 Kasım 2015
Kızıldağ düştü.. Sırada İdlib var..

Al sana Rus uçağı! --AKP iktidarının, destekledikleri islamcı terör örgütlerini korumak için bir Rus savaş uçağını düşürmesi işe yaramadı. Uçağın düşürülmesi Türk-Rusya ilişkilerini çökertip Türkiye'yi hem askeri hem de ekonomik olarak olası bir ağır faturayla karşıya bırakırken Bayırbucak bölgesindeki Türkmen Dağı'nın ardından stratejik Kızıldağ'ın düşmesini de önleyemedi. Suriye ordusunun Kızıldağ'ın ardından Erdoğan'ın yangından mal kaçırırcasına işgal ettirdiği İdlib'e yönelmesi bekleniyor.

TSK'nin, Rus SU-24 tipi savaş uçağını düşürmesinin ardından Suriye ordusu ve hiddetlenen Rusya'nın, Bayırbucak bölgesinin kontrolünü elinde tutan El Kaide'nin Suriye Kolu olan El Nusra Cephesi, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve AKP'nin radikal dinci örgütlerin kucağına iterek yoldan çıkardığı Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı belli oldu.

Suriye ordusu karadan saldırıyı sürdürürken Rusya da Kara Saray'ın uçağı düşürterek verdiği gözdağına karşın hava saldırılarını artırdı. Rusya'nın, uçağın düşürülmesinden önce yapmadığını yaparak bölgeyi Akdeniz'deki savaş gemilerinden fırlattığı füzelerle de vurmaya başladığı yönünde haberler de geliyor.

AKP'nin Suriye'deki Müslüman Kardeşler üyeleri; hırsızlar, soyguncular, tecavüzcüler ve katillerden oluşan hapishane kaçkınları; Suriye ordusundan satın alınarak firar ettirilen askerlerden Hatay'da kurduğu ÖSO, El Nusra ve MİT tarafından kandırılarak radikal dincilerin ağına düşürülen Türkmenler Suriye ordusu ve Rusya'nın hava saldırılarına karşı dayanamadı ve kaçtı. Kızıldağ tepesi Suriye ordusunun eline geçerken tepe ve Gimam köyü çevresinde sert çatışmalar sürdüğü belirtiliyor. Ordu, Tepe’yi kaybetmemek için bölgeye çok sayıda birlik takviyesi yaptığı kaydedildi.

Saldırılarla ilgili Habertürk'e konuşan AKP'ye yakın Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Emeç, "Birçok bölgeyi kaybettik. Kalan yerlerde mücahitlerimiz ağır mücadele veriyor. İnsanlar çok kötü durumda, Rus uçakları 10'ar 10'ar geliyor. Bayırbucak Türkmenleri çok perişan halde, durum vahim. Yerleşim yerlerin yerle bir oldu.Bizim tek umudumuz Allahtan sonra Türkiye'dir. Elimizde kalan bir stratejik bölge var o da giderse Türkmen bölgesi biter" iddiasında bulundu.

Ordunun Kızıldağ'ı ele geçirmesinin ardından Türkmen sivillerin Türkiye sınırına doğru kaçtığı, dün yaklaşık 20 bin Türkmen'in sığındığı Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısındaki Lazkiye'nin Yamada Köyü'ndeki çadır kente bugün de 10 bin civarında sivilin sığındığı savunuldu.

Çatışmalarda radikal dinci teröristleri ve ÖSO üyelerinin Hatay'daki hastanelere götürülerek tedavi altına alındığı bildirildi.

Suriye ordusunun Lazkiye ile İdlib arasındaki stratejik Türkmen Dağı’nın kontrolünü 3 yıl sonra yeniden ele geçirmesinin ardından Fetih Ordusu’nun elindeki İdlib’i kurtarmak için operasyon başlatacağı belirtiliyor.

Erdoğan, 7 Haziran Seçimleri öncesinde, AKP'nin seçimlerde tek başına iktidar olamayacağının anketlerle belli olmasının ardından Suudi ve Katar yönetimleriyle görüşmeler yapmıştı. Görüşmeler sonrasında da MİT'in kurduğu bilinen; ÖSO, El Nusra, Ahrar'üş Şam (Ahrar El Şam) gibi kanlı dinci terör örgütlerinin toplandığı El Fetih Ordusu atağa kalkarak İdlib ve Cisr el Şuğur'u ele geçirmişti. TSK'nın topçu atışlarıyla teröristlere destek verdiği iddia edilmişti.

Operasyon sonrasında da AKP ve iki ülkenin, El Fetih Ordusu'na bölgeyi ele geçirmesi için büyük destek verdikleri uluslararası basına yansımış, söz konusu terör örgütlerinin siyasi çatı örgütü sözde Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca da bunu doğrulamıştı.

AKP'nin iktidardan düşmesi halinde, Türkiye'den terör örgütlerine sağlanan desteğin kesileceği bilindiği için; yapılan harekatla hem geniş bir bölgenin ele geçirilerek örgütlerin konumlarının güçlendirilmesi, hem de güvenli bir sığınak için kurulacak tampon bölgenin alt yapısının oluşturulması amaçlanıyordu.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…