Fuat Avni yazmıştı..Rus uçağını düşürme kararı saraydan

26 Kasım 2015
Fuat Avni yazmıştı..Rus uçağını düşürme kararı saraydan

Rusya sözcüsü Fuat Avni'nin iddiasına dikkat çekerek, "Çok enteresan" dedi. --Türkiye'yi bir savaşın eşiğine getiren, ekonomide büyük zararlara neden olacak Rus savaş uçağının düşürülmesi kararının CB Tayyip Erdoğan'ın sarayında aldığı anlaşıldı. Fuat Avni'nin 1.5 ay önce Erdoğan'ın Rus savaş uçaklarını düşürmeyi düşündüğünü yazdığı ortaya çıktı.

Türk F-16'ların, Hatay'ın Yayladağ İlçesi'nde, Türkiye sınırına 4-5 kilometre uzaklıkta SU-24 tipi savaş uçağını vurmasının ardından bütün gözler Erdoğan'a dönerken ilk açıklama Erdoğan'ın Kaçak Saray'ından gelmişti. Uçağın düşürülmesi emrini Erdoğan'ın verdiğini gösteren bu açıklamanın ardından Kaçak Saray, geri adım atarak, uçağın düştüğünü sanki Genelkurmay'dan öğrenmişler gibi göstermeye çalışmıştı.

İddialarının büyük bölümü doğru çıkan Twitter'daki "Fuat Avni" hesabından 11 Ekim'de, Erdoğan'ın savaş çıkartmak için Rus savaş uçaklarını düşürmeyi düşündüğü ileri sürülmüştü.

Rus savaş uçağının düşürülmesinin gündemde yarattığı toz duman arasında gözlerden kaçan bu çarpıcı iddia, değil düşürme emrinin Erdoğan tarafından verilmesi, uçağın düşürülmesi kararının da sarayda alındığını; yani kararın da Erdoğan tarafından verildiğini gösteriyor. Erdoğan ve ekibinin çoktandır düşündükleri planı, Suriye ordusunun Bayırbucak bölgesine girerek, AKP'nin desteklediği El Kaide bağlantılı radikal dinci terör örgütlerine ağır darbe indirmesinin ardından uygulamaya soktuklarına işaret ediyor.

Zaman'dan Murat Seferova'nın haberine göre; Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da bugünkü basın toplantısında Fuat Avni'nin iletisine dikkat çekti. Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Pravda'nın Fuat Avni'nin iddiasını 19 Ekim'de haber olarak verdiği anlaşılırken Zaharova, şunları söyledi:

"Çok enteresan! Komsomolskaya Pravda gazetesinin 19 Ekim tarihli nüshasındaki haberde Türk blog yazarı Fuat Avni'nin iddiasına atıfta bulunulmuş. Aylar önce ortaya atılan iddiaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtemel yenilgi ve siyasi kariyerinin sona ermesini engellemek için Suriye'de Rus uçaklarını düşürmeye hazırlanıyor. Amaç, Rusya ve Türkiye'yi savaşın eşiğine getirmek. Bu iddialar, ünlü Türk blog yazarı Fuat Avni'ye ait."

Kaynak: Gazeteciler Online

https://twitter.com/fuatavni_f

FuatAvni: Saray çetesi iç savaşa hazırlanıyor (12 Ekim, PoliTez.com)

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…