Medvedev: Türkiye'yle önemli ortak projeler iptal edilebilir

25 Kasım 2015
Medvedev: Türkiye'yle önemli ortak projeler iptal edilebilir

Rusya Başbakanı Medvedev, dün Suriye sınırında düşürülen Rus uçağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Medvedev, 'suç eylemi' olarak nitelediği olayın önemli ortak projelerin iptal edilmesine yol açabileceğini söyledi.

Güneydoğu Asya turundan dönen Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Yekaterinburg kentinde yaptığı açıklamada, dün Suriye sınırında düşürülen Rus uçağıyla ilgili konuştu:

'SUÇ NİTELİĞİNDEKİ DÜŞÜNCESİZ EYLEM'

*Rus uçağını düşüren Türkiye iktidarının suç niteliğindeki düşüncesiz eylemleri, 3 sonuca yol açtı. İlk olarak sınırların korunması dahil hiçbir ulusal çıkarla meşru gösterilemeyecek şekilde Rusya-NATO ilişkilerinde tehlikeli bir tırmanışa yol açtı.

'TÜRKİYE'NİN IŞİD'İ KORUMASI ŞAŞIRTICI DEĞİL'

*İkinci olarak, Türkiye bu eylemiyle IŞİD militanlarını koruduğunu gösterdi. IŞİD’e ait işletmelerde üretilen petrol ürünlerinin sevkiyatına dahil olan bazı Türk yetkililerinin bu süreçten elde ettiği doğrudan finansal çıkarlar göz önünde bulundurulduğunda, bu şaşırtıcı bir şey değil.

'TÜRK ŞİRKETLERİ RUS PAZARINDAKİ POZİSYONLARINI KAYBEDEBİLİR'

*Üçüncü olarak da Rusya ile Türkiye arasındaki iyi komşuluk ilişkileri ekonomi ve siyasi açılar dahil olmak üzere zarar gördü. Bu hasarı telafi etmek zor olacak. Bu eylemin bir dizi ortak projenin iptal edilmesi ve Türk şirketlerinin Rus pazarındaki pozisyonlarını kaybetmesi gibi doğrudan sonuçları olabilir.

Sputnik

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…