Demirtaş’tan suç duyurusu: Ön kriminal raporuyla geçiştirilemez

23 Kasım 2015
Demirtaş’tan suç duyurusu: Ön kriminal raporuyla geçiştirilemez

''Valiliğin araştırmayı derinleştirmeden yapmış olduğu açıklamayı suçu örtmeye yönelik ve suikast gibi ciddi bir iddia karşısında yapılan gayriciddi bir açıklama olarak yorumlamaktayız”

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aracının camında meydana gelen ve suikast girişimine yorulan çatlak hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Suçu örtmeye yönelik, gayriciddi, yüzeysel’

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, 21 EL 114 plakalı zırhlı aracın makam koltuğunun bulunduğu sağ arka tarafta, kafa hizasında yuvarlak, düzgün hatlı bir izin fark edildiği, bu izin Demirtaş’a yönelik bir suikast teşebbüsünden kaynaklanıp kaynaklanmadığının araştırılması gerektiği kaydedildi.

Dilekçede, Diyarbakır valiliğinin kriminal inceleme sonucunda herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanmadığını duyurduğu açıklamasına atıf yapılarak, “Müvekkile, yapılan kriminal incelemenin ön sonucu dışında kamu birimleri tarafından herhangi bir açıklama bu zamana değin yapılmamıştır” denildi.

Valiliğin açıklamasının yüzeysel olduğunu ve suçu örtbas etme olarak değerlendirilebileceğini kaydeden Demirtaş, “Alelacele ön kriminal rapor ile sonuca kavuşturulacak bir durum olmayan böylesine önemli bir konuda Valiliğin araştırmayı derinleştirmeden yapmış olduğu açıklamayı suçu örtmeye yönelik ve suikast gibi ciddi bir iddia karşısında yapılan gayriciddi bir açıklama olarak yorumlamaktayız” diye konuştu.

‘Cezasızlık politikalarının bir yansıması’

Dilekçede, olayın henüz balistik inceleme dahi yapılmadan ön kriminal raporuyla geçiştirilemeyeceği ve soruşturmanın derinleştirilmesi istendi. Bunun için MOBESE görüntülerinin izlenmesi ve olayın en küçük ayrıntısına kadar araştırılması talep edildi.

HDP büro ve mitinglerine yapılan kanlı saldırılara değinilen dilekçede, son olarak HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın Silvan’da şans eseri polisin ‘hedef göstererek’ attığı gaz kapsülünden kurtulduğu hatırlatıldı. HDP’ye yönelik saldırıların yeterince ele alınmadığı belirtilirken, “Bu noktada yeterli araştırma yapılmadan gerçekleşen Valiliğin bahsedilen açıklamasının yukarıda özetlenen cezasızlık politikalarının bir yansıması olduğunu ve bu beyanlarına itibar etmediğimizi belirtiyoruz” denildi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…