Bir ilk: Roman vekili TBMM katip üyeliğine seçildi..

19 Kasım 2015
Bir ilk: Roman vekili TBMM katip üyeliğine seçildi..

 CHP'de yapılan seçimde TBMM katip üyeliğine seçilen Özcan Purcu: "İlk defa gariban halktan gelmiş birisi Meclis'in en üst makamında görev yapacak."

Türkiye'nin ilk Roman milletvekili CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu, CHP'de yapılan seçimde TBMM katip üyeliğine seçildi. Türkiye'nin ilk Roman milletvekili Purcu, Romanlar açısından bir ilke daha imza atacak.

Purcu'nun makam arabası 'kırmızı plakalı' olacak ve böylece Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa bir Roman 'kırmızı plakalı' makam aracına binmiş olacak.

TBMM'de katip üyeliğine seçilen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu ilk açıklamasını www.gercekgundem.com 'a yaptı.

"ROMAN KESİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

"Öncelikle çok mutluyum, çok sevinçliyim, bu göreve layık olmak için elimden geleni yapacağım. İlk defa gariban halktan gelmiş birisi Meclis'in en üst makamında görev yapacak. Bu Roman kesimi için çok önemli bir şey. CHP, bir kez daha halkçı parti olduğunu gösterdi" diyen CHP'li Purcu sözlerine şöyle devam etti:

"CHP, DEMOKRASİ ANLAMINDA BİR İLKE İMZA ATTI"

"CHP, bundan sonra etnik kimliklerin herkesin partisi olacak. Herkesin eşit haklara sahip olduğunu gösterecek. Genel Başkanımıza, Genel Başkan Yardımcılarına ve beni bu göreve layık gören milletvekilerine teşekkür ediyorum. Demokrasi anlamında CHP bir ilke imza attı. Roman kökenli bir kişi ilk defa Meclis'te TBMM yönetiminde yer alacak."

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…