'Hacı Putin, Hüseyin Obama'dan daha iyi'

9 Ekim 2015
'Hacı Putin, Hüseyin Obama'dan daha iyi'

''Putin’in babası ‘Ebu Tin’ olarak bilinen Iraklı bir manavdı. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Sovyetler Birliği’ne giden Ebu Tin, orada ‘sarışın bir Rusla’ evlendi, çocuk sahibi oldu ve çocuğuna 'Abdulemir' adını koydu. Bu isim de ‘Vladimir’ halini aldı.''

Rusya’nın Suriye’nin talebi üzerine IŞİD ve diğer terörist grupları vurmasının ardından Irak da benzer bir yardım talebinde bulunabileceğini açıklarken, uluslararası koalisyonun etkililiğini sorgulayan Iraklılar ‘Hacı Putin’in kendilerini kurtarmaya gitmesini bekliyor.

Suriye’de terörist gruplara karşı hava operasyonları düzenleyen Rusya, Irak’ta da dört gözle bekleniyor. AFP ajansının haberine göre, ABD önderliğindeki uluslararası koalisyonun 1 yılı aşkın süredir verdikleri mücadelede IŞİD’e karşı ilerleyemediğini düşünen Iraklılar, ‘hacı’ olarak niteledikleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kurtarıcı gibi görüyor.
Sözgelimi, başkent Bağdat’taki ressam Muhammed Kerim Nihaye, “Uzun zamandır Rusya’nın IŞİD’le mücadeleye dahil olmasını bekliyordum” dedi.

Elinde fırçasıyla Putin portresini tamamlamaya çalışan Nihaye, “Ruslar IŞİD’e karşı başarılı oluyor. ABD ve müttefikleri 1 yıldır bombalıyor ama hiçbir şey başaramadılar” diye konuştu.

'PUTİN BİZİ KENDİ SİYASETÇİLERİMİZDEN DAHA ÇOK SEVİYOR'

Öte yandan Nihaye, ‘Putinmania’ya kapılan tek Iraklı değil. Necef’ten öğrenci Muhammed Behedli, “Bizi, kendi siyasetçilerimizden daha çok seviyor” dediği Putin’e Irak ve Suriye vatandaşlığı verilmesini teklif etti.

'BELKİ DE Şİİ'DİR'

Esnaf Saad Abdullah da Rafizi mezhebinden oldukları için Müslümanlar tarafından bombalandıkları görüşünde. Buna karşın Putin’in Ortodoks olmasına rağmen kendilerini koruduğunu söyleyen Abdullah, “Belki de gerçekten Şii’dir de biz bilmiyoruzdur” dedi.

'PUTİN SAYESİNDE ÜLKEMİ TERK ETMEDİM'

Taksici Ali Rammahi de “Putin’e teşekkür ediyorum, beni Irak’ta kalmaya ikna etti. Hacı Putin, (ABD Başkanı) Hüseyin Obama’dan daha iyi” ifadesini kullandı.

IRAKLILAR İÇİN ABDULEMİR

Bu arada Irak’ta Putin’in kökenlerinin Ortadoğu’ya dayandığına yönelik söylentiler de dolaşıyor. Bunlara göre, Putin’in babası ‘Ebu Tin’ (‘tin’ Arapçada ‘incir’ anlamına geliyor) olarak bilinen Iraklı bir manavdı. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Sovyetler Birliği’ne giden Ebu Tin, orada ‘sarışın bir Rusla’ evlendi, çocuk sahibi oldu ve çocuğuna 'Abdulemir' adını koydu. Bu isim de ‘Vladimir’ halini aldı.

Sputnik

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…