Demirtaş’tan Erdoğan’a: Putin’e de parmak salla görelim

7 Ekim 2015
Demirtaş’tan Erdoğan’a: Putin’e de parmak salla görelim

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili olarak, “Bize gelince bağırıp çağırıp parmak sallıyorsunuz. Putin’e karşı da bir parmak sallayın görelim” dedi.

Diyarbakır’da önceki gün çıkan olaylarda yaşamını yitiren Rezan Kaya ile Ömer Koç’un taziyesine katılan HDP lideri çatışmalar başladığından beri çok sayıda sivilin cadde ortasında infaz edildiğini, soruşturmaların ise üstü örtülecek şekilde yürütüldüğünü savundu.

‘Devran böyle dönmeyecek’

İnsan canının bu kadar hafife alındığı, ucuz görüldüğü başka bir dönemin yaşanmadığını belirten Demirtaş şöyle konuştu: “İnsanlarımız maalesef katlediliyor. Geçici başbakan ve geçici hükümet şunu unutmasın ki; devran hep böyle dönmeyecek. Siz 2 Kasım’da bir kez daha bu gerçekle yüzleşeceksiniz. Bu suçları işleyenler de bunun hesabının sorulacağı, hukuk karşısında bunun hesabının verileceği günlerin geleceğini unutmasın.”

‘AKP, infaz timiyle ayakta’

Ak Parti’nin bölgede silindiğini, sıfırlandığını savunan HDP lideri, “AKP’nin Diyarbakır’da aldığı zar zor bir tane milletvekili var. Onun dışında AKP’nin burada hiç bir şeyi yok. Devlet burada sadece karakoldan ibaret. Başka hiç bir temsiliyeti yok. Yitirmiş durumdalar. Ankara’dan gönderdiği özel infaz timleriyle burada ayaktalar” dedi.

‘Asker ve polis taziyesine de katılırız’

Çatışmalarda şehit olan asker ve polis taziyelerine de uygun koşullar olması halinde katılacaklarını ve katılmak istediklerini de kaydeden Demirtaş, “Bu savaşta evladını yitirmiş herkese Allah’tan sabır diliyor, rahmet diliyorum. Bu acılar, ortak acılarımızdır” diye konuştu.

‘Çin’in dahil olmasıyla Suriye’deki savaş büyüyecek’

Rusya’nın Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili soru üzerine ise Demirtaş şunları söyledi: “Suriye’de şu ana kadar vekaleten bir savaş vardı, şimdi doğrudan savaşın aktörlerinin kendisi sahaya indi. Çin de Suriye’deki savaşa dahil oldu. Rusya ve Çin’in dahil olması nedeniyle Suriye’de savaşın çok daha büyüyeceği anlaşılıyor. Rusya’nın Türkiye hava sahasını ihlal ettiğine dair soruları geçen hafta Moskova’da, Putin’le birlikte cami açanlara sormak lazım. Sıra bize gelince bayağı bağırıp, çağırıp parmak sallıyorsunuz. Putin’e karşı da bir parmak sallayın görelim.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…