28 ilçede operasyon, HDP'li başkanlar gözaltında

2 Ekim 2015
28 ilçede operasyon, HDP'li başkanlar gözaltında

Sarayın korkusu gemlenemiyor --İstanbul'da 28 ilçedeki 67 adrese yapılan helikopter destekli operasyonda gözaltına alınan 44 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sürüyor. Gözaltına alınanlar arasında Özgür Gündem editörü Hicran Urun ve HDP'nin Beşiktaş, Şişli, Eyüp ve Beylikdüzü ilçe başkanlarının da yer aldığı kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, başta Sultangazi, Kadıköy, Bağcılar, Esenyurt, Başakşehir ve Esenyurt olmak üzere çok sayıda ilçede, önceden tespit edilen adreslere özel harekat polisleri ve helikopter desteğiyle operasyon düzenledi.

Mahallelerin abluka altına alınıp kapıların kırılarak gerçekleştirilen operasyonda, gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.Polis ekipleri, şüphelilerin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde aramalar da yaptı.

Şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

HDP İLÇE BAŞKANLARI DA GÖZALTINDA

Sputnik'teki bilgiye göre, 28 ilçedeki 67 adrese yapılan helikopter destekli operasyonda gözaltına alınan 44 kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sürüyor. Bazı adreslerdeki aramalar da devam ediyor.

Operasyonun, örgütün şehir yapılanmasına yönelik gerçekleştirildiği belirtildi. Gözaltına alınan 44 kişi arasında HDP'nin Beşiktaş, Şişli, Eyüp ve Beylikdüzü ilçe başkanlarının da yer aldığı kaydedildi. Şüphelilerin, örgüt adına sözde yargılama ve vergilendirme yaptıkları öne sürüldü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultangazi, Bağcılar, Başakşehir ve Esenyurt'un da aralarında olduğu 28 ilçedeki 67 adrese özel harekat polisleri ve helikopter desteğiyle eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 44 kişi gözaltına alınırken 3 tabanca, 1 otomatim av tüfeği, çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirilmişti.

DİHA'ya göre, gözaltına alınan bazı kişilerin isimleri şöyle: Nusrettin Kaplan, Halit Çiftçi, Ramazan Kırkpınar, Müzeyyen Anıç, Aliye Türk, Emin Ank, Sabiha Bozan, Hicran Urun.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…